haber

Nilüfer Piyano Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu

Türkiye’nin kültür sanat kenti Nilüfer’de önemli bir organizasyon daha geniş katılım ve başarıyla tamamladı. Bursa’da ilk defa Nilüfer Belediyesi ve Mix Müzik & AkademiX iş birliğiyle gerçekleştirilen  Bursa Nilüfer Uluslararası Piyano Yarışması ve Festivali ödül töreniyle sona erdi. Rusya, Bulgaristan, Romanya, Azerbaycan ve Ukrayna gibi 22 ülkeden piyano yarışmasına katılan 182 sanatçı, 5 gün süren yarışlarda en iyi olabilmek için çabaladı.


Jüri üyeliğini Long Island Konservatuarı Piyano Bölüm Başkanı Prof. Dr. Tamara Poddubnaya, Moskova Konservatuarı Piyano bölüm Başkanı Vladimir Tropp, Gülsin Onay, Elena Çekiç, Tomislas N. Baynov, Natilia Kazimirovskaia, Natalia Yudina, Valerian Shiukashvili ve Beril Çalgan üstlendiği piyano yarışmasında dereceye girenler Merinos Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi’nde (AKKM) düzenlenen törende ödüllerini aldı. Ödül törenine Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Mix Müzik & AkademiX Genel Koordinatörü Rüstem Avcı, Uludağ Gazoz Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ömer Kızıl ve Bahçeşehir Üniversitesi Marmara Direktörü Mehmet Yıldız ve çok sayıda davetli katıldı.

 

BOZBEY: MÜZİĞİN BARIŞÇIL GÜCÜNDEN UZAKLAŞMAMALIYIZ


Dünya notalarının Nilüfer’de yankılandığı 1. Bursa Nilüfer Uluslararası Piyano Yarışması ve Festivali’nin ödül töreninde konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, müziğin tınısının evrensel olduğuna dikkat çekti. Başkan Bozbey, “Tüm dünya olarak, sadece ülke olarak değil, müziğin birleştirici gücünden, barışçıl duygusundan asla uzaklaşmamamız gerekiyor. Müzik gerçekten bizleri birbirimize kaynaştıran ve birbirimize daha da yakınlaştıran hatta ruhumuzu besleyip sevgimizi yücelten bir dal. Kültür ve sanatın kenti Nilüfer’de bu tür etkinlikleri, bu tür festivalleri düzenleyerek müziğin doyumsuz tınılarını duymaya devam edeceğiz” dedi.


Festivale katılan yarışmacıların inanılmaz performanslar sergilediğini de söyleyen Bozbey, jüri üyelerine ve yarışmaya katılanlara teşekkür etti. Başkan Bozbey, “5 gün boyunca 22 ülkeden 182 sanatçımız yarıştı,  jürimiz bunları değerlendirdi. Ben katılan sanatçılarımıza, ailelerine, jürimize ve destek veren herkese teşekkür ediyorum” diye kaydetti.


17 farklı kategoride düzenlenen yarışmalarda Ahmet Akın Türkmen, Eylül Eren, Rodoslav Chikolov, Ana Kalandadze, Damla Ece Karataş, Georgi Chikolov, Lev Davydov, Nikolay Marinov, Murad Abasov, Atabala Manafzade, Boris Petkov, Ani Gigauri, Anastasiya Taran, Tetiana Shafran, Kristian Sanders, İlter Vurucu ve Sebastian İlvonen seslendirdikleri eserlerle kendi kategorilerinde birinci oldular. Ödüllerini Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Uludağ Gazoz Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ömer Kızıl ve Bahçeşehir Üniversitesi Marmara Direktörü Mehmet Yıldız’ın elinden alan sanatçılar yarışmaya katıldıkları eserlerden de bir bölüm seslendirdiler.