haber

Nilüfer ‘Sanat Çalıştayı’na ev sahipliği yapıyor

Kültür-sanatın Bursa’daki başkenti Nilüfer’de yeni bir sanatsal etkinlik düzenleniyor. 15- 22 Mayıs 2016 tarihleri arasında Gümüştepe Mahallesi, Kozaevi'nde düzenlenen Sanat Çalıştayı’nda, üretimleriyle sanat ortamında saygın yeri olan usta isimler ve gelecek vaat eden genç sanatçılar buluşuyor. İzleyicinin sanatta yeni ifade olanaklarıyla tanışmasına aracı olacak çalıştaya, farklı kentlerden görsel sanatlar alanında kendine farklı bir yer edinmiş 17 sanatçı katılıyor. Sanat Çalıştayı’nın açılışı Misi Kamp Karavan Tesisleri’nde düzenlenen basın toplantısıyla gerçekleşti. Toplantıya Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. A. Şinasi İşler, Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Bukle Erman, Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güney Özkılınç’ın yanı sıra çalıştaya katılan sanatçılar Habib Aydoğdu, Tansel Türkdoğan, Ercan Ayçiçeği, Nesrin Sağlam, Seydi Murat Koç, Sabo Akdağ, Burak Ata, Begüm Mütevellioğlu, Mustafa Duymaz, Orhan Umut ve Beyza Boynudelik ile Danışman Hocalardan Meryem Uzunoğlu, Sertap Yeğin de yer aldı.

 

“Nilüfer bir kültür-sanat kentidir”

Nilüfer’in bir kültür-sanat kenti olduğunu vurgulayan Başkan Mustafa Bozbey, “Nilüfer’in bu anlamda yaptıkları artık ulusal gündemi meşgul eder niteliktedir. Kurum olarak, modern ve çağdaş sanatı tanıma, izleme, ortak olma olanaklarını oluşturmaya ve bu olanakları artırmaya özen gösteriyoruz. İşte bu bakış açısıyla da bu yıl ilk kez Nilüfer Sanat Çalıştayı’na ev sahipliği yapıyoruz. Bu çalıştayla amacımızı, kentimizde sanatsal üretimi ve özellikle de sanata yönelimi artırmaktır. Nilüfer Sanat Çalıştayı, üretimleriyle sanat ortamında saygın yeri olan usta isimlerin yanı sıra, gelecek vaat eden genç sanatçıları aynı etkinlikte buluşturuyor. Aynı zamanda Uludağ Üniversitesi’nde sanat eğitimi gören öğrenciler de Çalıştay’da yer alıyor. Böylelikle, Nilüfer Sanat Çalıştayı’nın sanatsal üretim anlamında yaratıcı bir platform işlevi görmesini hedefliyoruz” dedi.

 

Nilüfer Belediyesi olarak Çalıştay’ı, kent mirasına katkı sağlayacak yönde bir oluşumun ilk adımları olarak da kurguladıklarını kaydeden Başkan Bozbey, “Gelecekte oluşturmayı düşündüğümüz Çağdaş Sanatlar Müzesi’ne katkı sağlaması ve sanatın bir koza gibi kenti sarmaya devam etmesi için, Nilüfer Sanat Çalıştayı’nı her yıl düzenlemeyi hedefledik. Üretilen eserler, Çalıştay’ın finalinde, 22 Mayıs saat 19.30’da Nazım Hikmet Kültürevi’nde izlenime sunulacak. Kentimize, Nilüfer’in sanat yaşamına değer katacağına inandığımız Nilüfer Sanat Çalıştay’ına tüm sanatseverleri izleyici olarak katılmaya davet ediyorum” diye konuştu.

 

“Umarım bu etkinlik çağdaş sanat çalışmalarının önünü açar”

Uludağ Ünivesitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. A. Şinasi İşler de Başkan Bozbey ve ekibine sanat adına yapılan katkılar için teşekkür ederek, “Bugün çok mutluyum. Çünkü buralar benim çocukluğumun geçtiği yerler. Burada sanat adına atılan önemli bir adım olan Sanat Çalıştayı’nın temellerinin atılması beni çok duygulandırdı. Umarım bu etkinlik çağdaş sanat çalışmalarının önünü açar. Umarım önümüzdeki günlerde ülkemizde çağdaş sanatlar adına daha büyük ve güzel işlerin adımları da atılır” diye kaydetti. 

 

Eserler sergilenecek

Uludağ Üniversitesi'nde sanat öğrenimi gören öğrencilerin içinde yer alacağı çalıştayın sanatsal üretim anlamında yaratıcı bir platform işlevi görmesi de hedefleniyor. Çalıştaya paralel olarak düzenlenecek söyleşiler, sanatçıların kentin farklı kültür çevreleriyle buluşacağı etkinliklerle plastik sanatların alanında farklı bakışlar ve yeni eğilimler tartışmaya açılacak. Çalıştay, üretilen eserlerin Nâzım Hikmet Kültürevi'nde izleyicinin görüşüne sunulacağı sergi ile son bulacak. Ortaya çıkacak eserler ayrıca Nilüfer Belediyesi tarafından gelecekte oluşturulması düşünülen Çağdaş Sanatlar Müzesi’ne de katkı sağlayacak.