haber

Nilüfer Sanat Çalıştayı ustaları ve genç yetenekleri buluşturdu

Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği Nilüfer Sanat Çalıştayı‘nda sanatsal üretim devam ediyor. 15 Mayıs’ta başlayan ve Bursa’da bir ilk olma özelliği taşıyan çalıştaya katılan, görsel sanatlar alanında kendine farklı bir yer edinmiş 17 sanatçı, çalışmalarını Gümüştepe Mahallesi, Kozaevi'nde sürdürüyor.

Birbirinden değerli sanatçılar, eşsiz güzelliğe sahip Gümüştepe’de, izleyicinin sanatta yeni ifade olanaklarıyla tanışmasına aracı olacak eserler üretiyor.

 “Bu ortamda üretmemek mümkün değil”

Çalıştay kapsamında Kozaevi’nde çalışmalarını yürüten Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Şinasi İşler,  Nilüfer Belediyesi’nin bu alanda Bursa’da çok önemli bir ilke imza attığını kaydetti. Ahmet Şinasi İşler, “Burada Türkiye’nin her yerinden, kendini ispatlamış, alanında  belli bir yere gelmiş insanlar, üretimlerini gerçekleştiriyor. Nilüfer Belediyesi her zaman sanatın yanında. Bu etkinlik umarım bundan sonraki etkinliklerin önünü açar. Burada gerçekten çok nitelikli sanatsal ürünler üretiliyor. Nilüfer Belediyesi’nin ilk etkinlikte çıtayı yüksek tutması, bundan sonraki gelecek kişilerin işini zorlaştırırken, gelecekte de daha iyi işler yapılacağının ipucunu veriyor. Doğup, büyüdüğüm şehirde bu etkinlikleri görmek beni çok mutlu ediyor. Çalışmalar için seçilen Misi de, sanatçıları motive ediyor. Burada insanın üretmemesi mümkün değil” dedi.

Çalıştaya katılan isimler arasında yer alan Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Profesör Doktor Tansel Türkdoğan da bu tür organizasyonların sanat pratiğini, üretimini pekiştirdiğini vurguladı. Türkdoğan, “Bu tür organizasyonlarda farklı insanlarla bir araya geliyoruz. Bu benim açımdan çok önemli ve değerli. Bu karşılaşmalar, malzeme kullanımına yönelik bilgi paylaşımları, en azından düşünsel düzeydeki tartışmalar, bunlar bizim alanımızda çok değerli şeyler. Bu sempozyumları bu yüzden ‘Karşılaşmalar’ diye tanımlıyorum ve önemsiyorum. Nilüfer Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum. Şehir kargaşasından uzak, sessiz, dingin bir yer burası. Üretmek için çok uygun bir atmosfer. Gerekli tüm teknik desteği sağlıyorlar. Bu ortamdan çok kaliteli ve değerli çalışmalar çıkmaması mümkün değil. Var olan sürecin bir kesitini burada sunma fırsatı buluyoruz” diye konuştu.

“Bursa’da Çağdaş Sanatlar Müzesi mutlaka olmalı”

Sanatçı Habip Aydoğdu da Nilüfer Belediyesi’ni,  düzenlediği çalıştay için kutladı.  Aydoğdu, “Sanatçı seçimleri çok güzel olmuş. Genç yeteneklerin yanı sıra, belli usta sanatçılar da var. Çalıştayların amacı biraz da sanatçılar açısından hem tanıma, hem de dayanışma ve birbirinden beslenmedir. Sanatsal hareketlerin Anadolu’daki hali bir yere kadar. Burada bir hareketlilik, duyarlılık oluşturulması güzel. Her türlü imkan sağlanmış. Umarım bu çalışma örnek olur. Bursa, aslında kültür kenti. Bazı kurumların böyle işlere öncülük etmeleri çok önemli. Bursa’da Çağdaş Sanatlar Müzesi’nin mutlaka oluşması gerek. Bu tür etkinliklerden çıkacak eserlerin müzeye katkı yapacağı kesin” diye konuştu.

Genç yeteneklerden Begüm Mütevellioğlu da organizasyona övgüler yağdırarak, “Bu benim katıldığım ilk çalıştay. Organizasyon çok güzel ve çok önemli isimlerle çalışma fırsatı buldum. Bütün her şey en ince detayına kadar düşünülmüş ve bu durumda bize de sadece calışmak düşüyor. Ortam da çok motive edici. Çalışmalarımızı bu ortam büyük ölçüde yönlendiriyor” diye konuştu.

22 Mayıs’ta sona erecek Nilüfer Sanat Çalıştayı’nda ortaya çıkan eserler  Nazım Hikmet Kültürevi’nde düzenlenecek sergi ile sanatseverlerin beğenisine sunulacak.