haber

Nilüfer Uluslararası Spor Şenlikleri’nde heyecan başladı

Nilüfer Belediyesi’nin, Nilüfer İlçe Kaymakamlığı himayesinde ve Nilüfer Belediyespor ile Nilüfer Kent Konseyi iş birliğiyle bu yıl 17’ncisini gerçekleştirdiği Nilüfer Uluslararası Spor Şenlikleri’nde müsabakalar ve etkinlikler başladı. Şenliklerin ilk gününde, liseli gençlerin katıldığı doğa yürüyüşü yapıldı. 4 okuldan toplam 70 öğrencinin katıldığı yürüyüş etkinliğinde öğrenciler, Nilüfer Arama Kurtarma ekibi ve öğretmenler eşliğinde Nilüfer’in eşsiz doğası içinde yürüdü. Öğrenciler, Gümüştepe Mahallesi’nden (Misi) başlayıp, Dağyenice yakınlarına kadar uzanan 7 kilometrelik parkurda yürüyerek, doğayla iç içe bir gün geçirdi.

 

Günün diğer etkinliklerinde bir yanda büyük heyecan yaşanırken, diğer bir yanda da renkli görüntüler oluştu. Okul öncesi eğitim kurumlarına yönelik düzenlenen etkinlikte de öğrenciler, keyifli bir gün geçirdi.

 

HENTBOLDA ŞAMPİYONLAR BELLİ OLDU

 

Hentbol ve cimnastik müsabakalarına katılan takımlar, dereceye girebilmek için ter döktü. Hentbol Küçük Kızlar kategorisinde şampiyon, Vahide Aktuğ Ortaokulu oldu. Nilüfer Şehitler Ortaokulu ikinci olurken, İsmail Kadriye Solakoğulları Ortaokulu’nun A Takımı üçüncü, B Takımı da dördüncü olmaya hak kazandı.

 

Hentbol Küçük Erkekler kategorisinde de nefes kesen maçlar sonunda dereceye giren takımlar belli oldu. 11 okulun katıldığı müsabakalarda Özel 3 Mart Azizoğlu Ortaokulu birincilik kürsüsüne çıktı. Ali Durmaz Ortaokulu’nun B Takımı ikinci olurken, A Takımı üçüncü oldu. Vahide Aktuğ Ortaokulu da dördüncü olmaya hak kazandı.

 

11 okuldan 72 öğrencinin katıldığı cimnastik branşının Minik A kategorisinde de Final Okulları şampiyon oldu. Kavram Okulları ikinci olurken, Tan Okulları da üçüncülük kürsüsüne çıktı. Nilüfer Belediyesi Bursa Rotary İlkokulu da dördüncü oldu.