haber

‘Nilüfer Yoga Rotaları’nın ilk durağı Gölyazı olacak

Doğal güzelliği ve tarihi geçmişiyle Bursa’nın en gözde mekânlarından biri olan Gölyazı, bu hafta sonu renkli bir organizasyona ev sahipliği yapacak. Nilüfer Belediyesi ve Yeşil Valiz Sorumlu Turizm Derneği iş birliğiyle düzenlenen ‘Nilüfer Yoga Rotaları’ projesi kapsamında yoga seyahatlerinin yerel halkla buluşması ve farkındalık yaratılması sağlanacak. 6 Haziran Cumartesi günü saat 10:00’da, Eski Okul’un önünde, deneyimli yoga eğitmeni Ayten Yılmaz Torumcu eşliğinde projenin ilk yoga etkinliği gerçekleşecek.

Etkinlik öncesi yapılacak atölye çalışmasında üretilen takılar, etkinlik sonrası misafirlerin beğenisine sunulacak. Nilüfer Belediyesi tarafından saat 9:15’te Kent Konseyi önünden Gölyazı’ya servis ulaşımı sağlanacak.


Günümüzde yoga seyahatlerinin hızla popülerlik kazanmaya başladığını belirten Dernek Başkanı Arzu Kutucu Özenen, “Bu yeni turist profili, sorumlu turizm için bir fırsat oluşturmaktadır. Dünyada yoga turizmi meraklıları tercihlerini ekolojik usullerde işletilen butik otellerden yana kullanmaktadır. Bu tercihler sorumlu turizm uygulamalarının doğaya en az zarar, yerel ekonomiye en fazla fayda prensipleri ile birebir örtüşmekte. Yerel halkta bu potansiyelle ilgili farkındalık yaratılmasını amaçlayan ‘Nilüfer Yoga Rotaları’ Projesi, Nilüfer’in doğa güzellikleriyle ön plana çıkan köylerinde yapılacak toplu yoga etkinlikleri düzenlemeyi hedeflemektedir. Yeşil Valiz Sorumlu Turizm Derneği ve Nilüfer Belediyesi ortaklığında gerçekleştirilen projede; yoga etkinlikleri öncesinde etkinliğin yapılacağı köyde Yeşil Valiz Derneği tarafından elişi atölyeleri düzenlenecek ve köy kadınlarına ziyaretçi profiline uygun hediyelik eşyalar hazırlamak konusunda eğitimler verilecek” dedi.