haber

Nilüferli çiftçilere iyi tarım uygulamaları anlatıldı

Nilüfer Belediyesi çiftçi ve tarımla ilgileneler için  “İyi tarım uygulamaları ile sertifikasyon süreçleri” konulu eğitim düzenledi.

 

Nilüfer Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü’nün çiftçi ve tarıma gönül veren vatandaşlara yönelik düzenlediği eğitimler devam ediyor. Eğitimler kapsamında bu kez ‘Organik ve iyi tarım uygulamalarında sertifika süreçleri’ ele alındı. Karaman Dernekler Yerleşkesi’nde düzenlenen eğitimde Dr. Namık Kirazlar bilgi verdi. İyi tarım uygulamalarının önemi ve tanımı üzerine vurgular yapan Dr. Kirazlar, insan sağlığına etkilerine de değindi. İyi tarım uygulamalarının sürdürülebilirliğinin gelecek anlamında çok büyük önem taşıdığını belirten Kirazlar, üretici ve tüketiciye pozitif yansıma sağladığını dile getirdi. Kirazlar, “İyi tarım uygulamalı üründe hem çiftçi kazanırken tüketici de sağlıklı gıdaya ulaşma konusunda sorun yaşamıyor. Bu uygulamada toprak ve yetiştirme yöntemi, gübreleme, ilaçlama, hasat, hijyen gibi başlıca temel aşamalar kayıt altına alınır. Eğer tarladan sofraya güvenli gıda tüketilecekse bu ancak belgeli ve kalite standartlarına sahip üretimle olacaktır” dedi.

Tarımsal üretimde iki ayrı sertifikalı üretim sistemi olduğunu belirten Kirazlar, organik tarım modelinin ülkemiz coğrafyasına uygun fırsat olduğunu dile getirdi.