haber

Nilüferli futbolcular farka koştu

Bölgesel Amatör Lig (BAL Ligi), 3. grup 2. hafta karşılaşmasında Nilüfer Belediye Futbol Spor Kulübü (FSK) , rakibi Balıkesir Büyükşehir Belediyespor’u 4-0 yenerek, liderliğini sürdürdü.

 

Nilüfer Belediye Futbol Spor Kulübü, ligin ikinci haftasında İbrahim Yazıcı Stadyumu’nda Balıkesir Büyükşehir Belediyespor’u ağırladı. Maçı, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Nilüfer Belediye FSK Başkanı Tamer İşler de tribünden izledi.

Karşılaşmanın henüz 1. dakikasında rakibini ekarte edip kaleci ile karşı karşıya kalan Nilüferli Sinan Yıldırım, plase bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu ve takımını 1-0 öne geçirdi. Golden sonra da rakip sahada baskı kuran  mavi yeşil beyazlı futbolcular kanat akınlarıyla rakibini bunaltmaya başladı. 19. dakikada Nilüfer Belediye FSK’lı Vedat Çıkın kornerden gelen topu kafa vuruşuyla ağlara göndererek, takımını 2-0 öne geçirdi. Dakikalar 45+1’i gösterdiğinde  Zeynullah Türkay ceza alanı dışından bulduğu jeneriklik golle takımını 3-0 öne geçirdi ve ilk yarı 3-0 Nilüfer ekibinin üstünlüğü ile  bitti.

Bine yakın taraftarının desteği ile ikinci yarıya başlayan Nilüfer Belediye FSK, yakaladığı bir birinden net pozisyonları uzun süre gole çeviremedi. Teknik Direktör Pablo Martin Batalla ikinci yarının ortalarında yaptığı değişikliklerle oyuna müdahale etti. Baskılı futbolunu sürdüren Nilüferli futbolcular beklediği gole Emre Pehlivan’ın ceza alanı köşesinden bulduğu şık vuruşla kavuştu ve maçı 4-0 kazandı.

İlk iki maçından galibiyetle ayrılan Nilüfer Belediye FSK topladığı 6 puan ve +6 averajla grup liderliğini sürdürdü.