haber

Nilüferli hentbolcular öğrencilerle buluştu

Nilüfer Belediyespor Erkek Hentbol Takımı,  gençlerin spora ilgilerini artırmak, onları spora teşvik etmek amacıyla okullarda söyleşilere katılmaya devam ediyor.Bu buluşmalardan biri de Nilüfer Şehitler Ortaokulu’nda gerçekleşti. Nilüfer Belediyespor Başantrenörü M. Fatih Işık ve ülkelerinin milli takımlarında oynayan Portekizli Sergio Barros, Yunan Charalampos Mallios, Ö.Ozan Arifoğlu ile Çetin Çelik, Nilüfer Şehitler Ortaokulu Konferans Salonu’nda öğrencilerle keyifli bir söyleşi gerçekleştirdi. 


Türkiye’de hentbol ile ilgili öğrencilere bilgiler veren Nilüfer Belediyespor Başantrenörü M. Fatih Işık, uzun yıllardır, Bursa’da hentbol sporunun gelişimi için mücadele etiklerini anlattı. Işık, “ Biz Nilüfer Belediyesi olarak toplumun tüm kesimlerini sporla buluşturmak istiyoruz. Günümüzde Nilüfer’de  sporun her dalıyla ilgili bir kültür oluştu. Siz öğrenciler de mutlaka bir spor branşıyla ilgilenin” diye konuştu. Işık, öğrencileri 1 Nisan 2018 tarihinde oynanacak, Ankara Büyükşehir Belediyespor maçına da davet etti.


“HENTBOLA  İLGİ YETERSİZ” 


Mavi yeşil beyazlıların A Milli hentbolcusu Ö. Ozan Arifoğlu da spor konusunda halen bazı ön yargıların kırılamadğını söyledi. Arifoğlu, “ Ülkemizde ‘Spor ile dersler aynı anda yürütülemez’  ön yargısı henüz kırılmış değil. Ben ve eşim hem profesyonel sporculuğu hem üniversiteyi başarılı bir şekilde götürdük.  Hentbolcu olarak kendime örnek aldığım Utku Ergüder, Türk Hentbol tarihinin en önemli oyuncusuydu. Şimdi Utku Ergüder büyük bir bankanın genel müdür yardımcısı. Gördüğünüz gibi her iki alanda da başarılı olmak anlatıldığı kadar zor değil” dedi.  


Türkiye’de  futbol dışındaki branşların tanıtımının  yeteri kadar yapılmadığını belirten Portekizli hentbolcu Sergio Barros da “ Avrupa ülkelerine oranla Türkiye’de hentbol sporcu ve seyirci açısından biraz yetersiz. Ancak Nilüfer tesis, altyapı ve sporcu konusunda çok şanslı.” dedi. Küçükler ve yıldızlar kategorilerinde hentbol  takımlarının olduğunu söyleyen Nilüfer Şehitler Ortaokulu Müdürü Mehmet Şirin Dayan da Okulumuzda hentbol sporu ile uğraşan 160 öğrencimiz var. Bu çocuklarımızın bir çoğu Nilüfer Belediyespor altyapısında oynuyor. İki öğrencimiz U-14 Hentbol Milli Takım kampına davet edildi.  Biz okul olarak hentbol dışında diğer branşlarda da Nilüfer Belediyespor ile kolektif çalışmak istiyoruz ve buna hazırız. Okulumuzda Seramik fırını yaptırdık. İstiyoruz ki  öğrencilerimiz spor ve sanatla yetişsin”  diye konuştu.
Öğrenciler de  Nilüfer Belediyesporlu hentbolculara merak ettikleri konularda sorular sordular.