Nilüferliler, Dünya Tiyatrolar Günü’nde Karşılaşmalar’ı izledi

Kültür, sanat ve sahne gösterilerine verdiği önemle Nilüferliler'i sanatın her alanında sanatçıyla buluşturmayı hedefleyen Nilüfer Belediyesi, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nde BTGS’nin Karşılaşmalar isimli oyununu tiyatroseverler ile buluşturdu. Türkiye’nin son dönemlerde yaşadığı gelişmelere odaklanan Karşılaşmalar, 2000’li yılların başında yaşanan iktidar kaybını ve sömürünün taşeronlaşma aracılığıyla gün yüzüne çıktığını anlatarak izleyicilerin dikkatini üzerine topladı. Bu değişimi, bir aile şirketi ve üç kardeş üzerinden yola çıkarak anlatan Boğaziçi Gösteri Sanatlar Topluluğu’nun hikâyesi, kardeşlerin farklı düşünceleri, sınıfsal konumları ve temsil ettikleri politikaları üzerinden şekilleniyor.

Dans ve müziğin teatral anlatımıyla bütünleştiği Nâzım Hikmet Kültürevi’nde sahnelenen Karşılaşmalar tiyatroseverlerden tam not alırken, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ülke gerçeklerini ele alan bu yapımı sahneleyen tüm sanatçıları kutladı.