haber

Nilüferliler'i bu filmler ısıtacak

Soğuk kış aylarında salon etkinliklerine ağırlık veren Nilüfer Sanat ocak ayı için film gösterimlerini yoğunlaştırdı. Nilüfer’de 11 Ocak Cuma günü "Ödüllü ilk filmler" seçkisi ile başlayacak sinema şöleni ay boyunca devam edecek.

11 Ocak Cuma günü yönetmen Emin Alper imzalı Tepenin Ardı isimli film ile sinemaseverleri selamlayacak olan şölen, aynı günün akşamında Emin Alper söyleşisi ile sürerken, Ödüllü ilk filmler seçkisinin bir diğer filmi Çiğdem Vitrinel imzalı Geriye Kalan'la dönüşümlü olarak 17 Ocak gününe dek Konak Kültürevi’nde izleyici ile buluşacak.

Nilüfer’de 18 -24 Ocak günleri arasında ise Altın Koza’da en iyi kurgu ve görüntü yönetmeni ödülüne layık bulunan Ümit Ünal’ın yönettiği Selma Ergeç, Mehmet Günsür ve Serra Yılmaz gibi oyuncuların rol aldığı Ses ile 2011 yılında Altın Portakal’da Kadınlar Jürisi Özel Ödülü alan, Uluslararası İzmir Film Festivali’nde ise en iyi film ve en iyi senaryo seçilen  Ümit Ünal imzalı  Nar gösterimde olacak.

Nilüfer’de Ocak ayının son haftasında sırayı İran Filmleri alıyor. 25- 31 Ocak günleri arasında düzenlenecek olan İran Filmleri Haftası'nda Bir ayrılık, Gergedan mevsimi, Persepolis ve Utanç isimli filmler gösterimde olacak. Nilüfer Sanat’ın film gösterimlerinde biletler için belirlenen ücret ise tam 5 TL, indirimli 3 TL. Sinemaseverler film programları ve daha fazlası için www.nilufersanat.org adresinden bilgi alabilir.