Olgun gençleri buluşturan merkez

Çocuk ve gençlerin sanatsal ve sportif etkinliklerin içinde yeralarak sosyalleşmesi amacıyla Nilüfer’in dörtbir köşesinde gençlik merkezleri açan Nilüfer Belediyesi, orta yaş kuşağını da unutmadı. Nilüfer’de 55 yaş üstü yurttaşların yaşam kalitesini artırmak amacıyla 2016 yılında açılan “Olgun Gençlik Merkezi”, orta yaş kuşağının uğrak mekanı haline geldi. Altınşehir Mahallesi'nde bulunan merkezde düzenlenen, sosyal ve kültürel etkinliklere, farkındalık seminerlerine, kültürel gezilere ve çeşitli eğitimlere katılan üyeler hem kendilerini geliştiriyor hem de keyifli anları birlikte yaşıyor. Ayda yaklaşık 2 bin 500 üyenin ziyaret ettiği ve yıl boyunca toplamda yaklaşık 30 bin kişiyi ağırlayan Nilüfer Belediyesi Olgun Gençlik Merkezi'nde, katılımcılara yönelik çeşitli eğitim, seminerleri ve geziler düzenlendi. Merkezde üyelere; kağıt katlama tekniği ile çanta yapımı, yoga eğitimi, İngilizce eğitimi, gitar, bağlama, ritim, yağlı boya resim, filografi, karakalem, ahşap boyama, çini, örgü, takı, giyim, kurslarının yanı sıra, çeşitli fiziki ve ruh sağlığını geliştiren farkındalık eğitimleri de verildi. Sosyalleşmek adına yapılan kültürel içerikli gezilerle Mysia Fotoğraf Müzesi, Görükle Mübadele Evi ve İznik’in tarihi bölgelerini de gezen Olgun Gençlik Merkezi üyeleri, kendi Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği korolarını da kurdu.

Her türlü imkan sunuluyor

Toplam 3 bin 300 metrekare alan üzerine kurulan ve çeşitli spor aletleriyle donatılmış son derece bakımlı bir bahçesi bulunan Olgun Gençlik Merkezi'nde vatandaşların sağlıklı yürüyüş yapabileceği ve stres azalttığı bilinen refleksoloji yolu da bulunuyor. Yaklaşık 600 metrekarelik kapalı alanda ise, 4 adet atölye, satranç ve tavla gibi oyunların oynanabileceği hobi odaları, vatandaşların çocuk ve torunlarıyla birlikte güzel vakit geçirebilecekleri çocuk oyun alanı, mescit ve kitaplığın yanı sıra oturma alanı yer alıyor.

Erdem: “Yaygınlaşacak”

Nilüfer Belediyesi’nin insana yönelik sosyal projelerle Türkiye’de örnek olduğunu belirten Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, “Olgun Gençlik Merkezimize gelenler boş vakitlerini daha nitelikli değerlendirerek sunulan hizmetlerden en iyi şekilde yararlanıyor. Hayat her yaşta güzel ve bizler her yaştan yurttaşımızın yaşam kalitesini yükseltmek için çalışıyoruz. Nilüfer halkından gördüğü ilgiye bakılırsa orta yaş kuşağına yönelik yapılan bu hizmet gerçekten bir ihtiyaca karşılık veriyor. Biz de yeni merkezler açarak bu ihtiyaca karşılık vermek amacındayız” dedi.