haber

Olgun Şimşek ve Nazan Kesal ile türkü dolu gece

5. Nilüfer Tiyatro Festivali, konukları tiyatrocu olan bir konsere ev sahipliği yaptı. Nilüfer Belediyesi’nin her ay düzenlediği Nida Ateş’le Telden Dilden Gönül’den programı bu defa 5. Nilüfer Tiyatro Festivali kapsamında gerçekleşti. Nida Ateş’in programına tiyatro oyuncuları Olgun Şimşek ve Nazan Kesal katıldı. Bursa Akademik Odalar Birliği’nde gerçekleşen konser sanatseverlerden büyük ilgi gördü.


Gecede,  türkü söyleyen Olgun Şimşek, bu alandaki yeteneğini de bir kez daha gözler önüne serdi. Konserde  sanatçılar hem tek tek hem de hep birlikte sevilen türküleri söylediler. Neşet Ertaş’ın Gönül Dağı isimli eserini birlikte seslendiren Nida Ateş, Olgun Şimşek ve Nazan Kesal, büyük alkış aldı.  Sanatçılar, türkü aralarında da sohbet ederek konuklara keyifli anlar yaşattılar.

 

Şimşek: Keşke tüm belediyeler bunu yapsa


Nilüfer Belediyesi’nin gerçekleştirdiği festivalle bu alanda çok önemli bir ihtiyaca yanıt verdiğini belirten Olgun Şimşek,  “Belediyelerin kültür ve sanat etkinlikleri ile ilgilenmeleri güzel bir şey, insanların sosyalleşmesini sağlıyor. Keşke bütün belediyeler bu tür etkinlikler yapsa” dedi.

 

Festivalleri çok önemsediğini belirten Nazan Kesal da “İnsanların gelişimi için, insanların kendi içlerindeki devrimi yaratmaları için, sanatın her dalı çok kıymetli. Ama en çok da tiyatro, sinema ve müzik dallarını önemsiyorum. Bu festivali düzenleyen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i ve ekibini gönülden kutluyorum. Çünkü çok zahmetli bir iş, dünyanın bir çok yerinden, ülkenin birçok yerinden insanları bir araya getirmek ve onları mutlu etmek , seyirciyi mutlu etmek kolay bir iş değil” dedi.