haber

Otizmde farkındalık için pedal çeviriyorlar

Otizmi anlatmak ve toplumun yeterli bilince ulaşması için bisikletleriyle Türkiye turuna çıkan Üniversitelerarası Sosyal Sorumluluk Birlikteliği gönüllüleri Bursa’da da pedal çevirdi. İstanbul’dan yola çıkan 3 üniversite öğrencisi ikinci duraklarında Nilüfer Belediye Başkan Mustafa Bozbey ile eşi ve Nilüfer Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Seden Bozbey tarafından karşılandı.

 

Otizmi anlatmak için yola çıkan üniversite öğrencileri ile Görükle Kadın Derneği Lokali’nde kahvaltı yapan Başkan Bozbey, gençleri otizmde farkındalık için gösterdikleri çaba nedeniyle kutladı. Nilüfer Belediyesi Meclis üyesi Ali Kızılkaya ile Anadolu Otizm Federasyonu Başkanı Canan Cihan Akkılıç’ın da katıldığı buluşmada gençler Türkiye’de her 68 çocuktan birinin otizmli olduğunu ve 10 kişiden yalnızca 3’nün onların farkında olduğuna dikkat çekti. Bursa’dan İzmir’e yola çıkacak olan gençlere Anadolu Otizm Federasyonu Başkanı Canan Cihan Akkılıç plaketle vererek teşekkür etti.

 

Nilüfer Belediyesi tarafından ağırlanan gençler Bursa durağında Görükle Spor Parkı’ndan hareket etti ve Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’nda pedal çevirerek otizme dikkat çekti. Üniversitelerarası Sosyal Sorumluluk Birlikteliği gönüllüleri, daha sonra Nilüfer Kent Konseyi önünde basın açıklaması yaptı. 3 üniversite öğrencisi adına konuşan Soner Gül tek amaçlarının insanlara otizmi anlatmak olduğunu belirtti.

 

Gül, “Biz insanlara sadece otizmi anlatmak istiyoruz. Herkes otizmin farkına varana kadar mücadelemize devam edeceğiz. Bunun farkına varmazsak her ailede bir kişi otizmli olacak. Biz de bu farkındalığı artırmak amacı ile her yerde otizmi anlatmaya devam edeceğiz. Bu bizim için bir başlangıç. Bursa’da bizi ağırlayan, destek veren Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e çok teşekkür ediyoruz” dedi.