Personel iş sağlığı eğitimi aldı

İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında Konak Kültürevi’nde düzenlenen, “Çalışanların iş sağlığı ve güvenliği” eğitimlerine yaklaşık 400 belediye personeli katıldı. Nilüfer Belediyesi kurum hekimlerinden Dr. Şeref Tuzcu ve Yaşar Kızılırmak tarafından verilen eğitimlerde çalışanlar meslek hastalıklarının sebepleri, hastalıktan korunma prensipleri ve korunma tekniklerinin uygulanması, biyolojik ve psikososyal risk etmenleri, ilk yardım ve genel sağlık konularında bilgilendirildi. Ofis çalışanları ve bedenen çalışanların ayrı yarı bilgilendirildiği eğitimler 3 gün sürdü. Nilüfer Belediyesi kurum hekimlerinden Dr. Şeref Tuzcu “Eğitimler, çalışanların karşı karşıya kaldıkları risk faktörleri hakkında bilgi sahibi olması hem iş yeri güvenliği hem de onların sağlıkları için son derece önemli. Bu amaçla verilen eğitimler, teorik ve uygulamalı olarak devam edecek,” dedi.