haber

Pinhani konserinde coşku doruğa çıktı

Alternatif rock grubu Pinhani, Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği konserde hayranlarıyla buluştu. Nazım Hikmet Kültürevi’nde düzenlenen konsere çoğunluğu gençler olmak üzere  her kesimden müzik tutkunu ilgi gösterdi. Biletleri günler öncesinden biten konserde çok sayıda Pinhani hayranı, konser salonunun merdivenlerini doldurdu. Konserde Pinhani sahneye, müzik tutkunlarının dillerden düşmeyen ‘Yitirmeden’ adlı şarkısıyla çıktı. Hareketli ve duygusal parçalarla izleyenlerin gönlünü bir kez daha fetheden Pinhani, ocak ayında piyasaya çıkan Kediköy albümünden eserleri de seslendirdi. Coşkunun doruğa çıktığı konserde, Sinan Kaynakçı, Selim Aydın, Hami Ünlü ve Eray Polat’tan oluşan Pinhani, izleyenleri bir kez daha kendine hayran bıraktı.

 

Atatürk’ün Bursa Nutku’nu okuyun

 

Pinhani grubunun vokalisti Sinan Kaynakçı, konser sırasında son zamanlarda Türkiye’de yaşanan gerginliklere de dikkat çekti. Gençlerden Atatürk’ün Bursa Nutku’nu okumalarını isteyen Kaynakçı, “Bursa, çok göç alan bir kent, bolca göçmenimiz var burada. O  muhacirlerin neden buraya geldiğini az çok biliyorsunuzdur. Belli bir savaş nedeniyle geldiler. Umarım çok yakın zamanda biz de topluca muhacir olma durumunda olmayız. Gidişat biraz o yönde,  ama her zaman tuzu kuru insanlar yüzünden zavallı insanlar muhacir olmuştur. O insanları göçe zorlayanlar ise hep yerinde kalmıştır. Onun için böyle bir şey olursa başımıza gelecekler de televizyonlarda gördüğünüz gibi. Sizden ricam yukarıdakilerin gazına gelip birbirinize bulaşmayın. Çünkü ilk önce başımıza gelecek şey kendi içimizde karışmak, sonra da dışarıdakilerin desteğiyle işin burada çorba olması. Savaş dibimizde. Başımıza gelecekleri daha iyi anlayabilmeniz için sizlere Bursa Nutku’nu öneririm”  dedi.

 

Hayranları ile halay çekti

 

Konserde gitar, saksafon, tulum ve zurna çalan Sinan Kaynakçı, sahne performansıyla göz doldurdu. Konserde grup üyesi Selim Aydın da ‘Bir Elmanın Yarısı’ adlı şarkıyı söyledi. Bu parça söylenirken vokalist Sinan Kaynakçı, sahneden inerek hayranlarıyla birlikte halay çekti, çiftetelli oynadı. Hareketli şarkıların yanı sıra duygusal parçalar da seslendiren Pinhani’ye hayranları hep bir ağızdan eşlik etti. Konserde müzik tutkunları cep telefonlarının ışıklarıyla görsel bir şölen oluşturdu.

 

Gençlerin yoğun katılım gösterdiği Pinhani konserine Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey adına katılan Meclis Üyesi Ahmet Kılıç sanatçılara çiçek vererek konser için teşekkür etti.