haber

TED paylaşılmaya değer fikirler için Nilüfer’e geliyor

Günümüzde yakından takip edilen üç kapsamlı konunun (Teknoloji, Eğlence ve Tasarım)  ilk harflerinden oluşan TED Konferansları, yayılmaya değer fikirleri katılımcıları ile buluşturuyor. Sosyal medya kanalları üzerinden paylaşılan bu 18 dakikalık konuşmalar milyonlarca kişi tarafından takip ediliyor.

Yılda iki defa ABD'de gerçekleştirilen TED konuşmaları, yerelde paylaşılmaya değer fikirlerin anlatıldığı TEDx konsepti ile dünya şehirlerinde düzenleniyor. TEDxNilüfer Konuşmaları Nilüfer Belediyesi katkılarıyla Bursa’daki meraklıları ile 12 Mart Cumartesi günü buluşacak.

 

TEDx lisansını alarak etkinliği Bursa'ya getiren Ramis Ceyhan, Dünya'da milyonlarca takipçisi olan, Türkiye'de ise bilinirliği günden güne artan bu etkinliği Bursa'ya getirmekten çok mutlu olduklarını belirtti.  30 kişilik büyük bir gönüllü ekibi ile etkinliğe hazırlandıklarını belirten Ceyhan,  “Bursa'da uzun yıllar devam etmesini umduğumuz bu organizasyonu Bursa'lı TED severler ile buluşturmayı dört gözle bekliyoruz" dedi.

 

Bu yıl tema “Mutluluk”

 

12 Mart 2016 tarihinde 09:00 -17:00 saatleri arasında BAOB'da gerçekleşecek konuşmalar bu yıl "Mutluluk" teması ile düzenleniyor. Gastronom Ömür Akkor, yazar Tunç Kılınç, sosyal girişimci Tülin Akın, genetik uzmanı Dr. S. Birep Aygün, hikâye anlatıcı Burak Ünaldı ve eğitmen Umut Kısa, paylaşılmaya değer gördükleri fikirlerini 18 dakika boyunca katılımcılara aktaracak. 

TED kuralları gereğince, sınırlı katılımcıyla gerçekleştirilecek olan organizasyonun davetiyesinden edinmek isteyenler etkinliğin web-sitesi ve sosyal medya hesaplarını takip edebilir.

 

TED Nedir?

 

TED, kendilerini heyecanlandıran fikirleri paylaşmak üzere dünyanın önde gelen düşünürlerinin katıldığı yıllık bir konferanstır. “TED" geleceğimizi şekillendiren üç kapsamlı konunun - Teknoloji, Eğlence ve Tasarım'ın (Technology, Entertainment, Design) ilk harflerinden oluşur. Etkinliğin kapsamı, herhangi bir disiplinle ilişkisi bulunan tüm fikirlerin ortaya konulmasını teşvik eder. 

 

TEDx Nedir?

TEDx ise “paylaşmaya değer fikirler"in dile getirildiği yerel bir programdır. TED, “paylaşmaya değer fikirler" anlayışıyla, kişiler ve organizasyonların TED benzeri kendi yerel etkinliklerini yapabilmeleri için TEDx'i yaratmıştır. TEDx ismindeki “X" bağımsız organize edilen TED etkinlikleri anlamına gelmektedir. TEDx lisansı, 25 yıllık konferans düzenleme ve fikir paylaşımı deneyimine sahip olmak demektir.