haber

Ramazan etkinliklerinin merkezi yine Nilüfer olacak

Bu yıl etkinliklerde stant açacak ve sahne alacak hemşehri dernekleri Anadolu Arastası’nda çekilen kura ile belirlendi. Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Gül Günaydın ve Nilüfer Belediyesi Anadolu Arastası Müdürü İsmail Tiftik’in gerçekleştirdiği kura çekimine 45 hemşehri derneğinin başkanları katıldı.


Nilüfer Belediyesi Ramazan Ayı etkinlikleri için çalışmalarını yoğunlaştırdı. Geçtiğimiz yıl Ataevler Mahallesi’nde Anadolu Arastası projesinde yer alan derneklerle birlikte kurduğu Ramazan Sokağında stantlar hazırlayan, çeşitli gösteri ve eğlenceler düzenleyen Nilüfer Belediyesi bu yılki Ramazan Ayı etkinliklerinin adresini belirledi. İzmir Yolu, Nilüfer Metro İstasyonu Beşevler Mahallesi çıkışında oluşturulacak Ramazan Sokağı'nda, Nilüfer Belediyesi Anadolu Arastası' nda yer alan derneklerden 45'i yöresel stantlarını kuracak, 22 dernek ise sahne programında gösteri sunacak.


Derneklerin yanı sıra Ramazan Sokağı'nda Karagöz-Hacivat, ateşbaz, ateşdansı, jonglör, sihirbaz, meddah, sema programı ile Zekai Tunca, Mercan Dede, Sami Savni Özer, Ahmet Özhan, Mehmet Esen ve Kubilay Tunçer birbirinden keyifli konser ve gösterilerle Ramazan gecelerine renk katacak.


Ramazan etkinlikleri kapsamında ayrıca gezici program da hazırlandı. Arzu Yanardağ, Umut Oğuz, Hilmi Erdem, Müfit Kayacan, Sezer Soykök ve Ferda Çakırel'den oluşan Ritüel Sanat Yapım'a bağlı İyifikir Tiyatro ekibi “Kanlı Nigar” oyununu Nilüfer'in farklı mahallelerinde kurulacak olan sahnelerde Nilüferliler'in beğenisine sunacak.