haber

Ramazan Nilüfer de bir başka geçecek

Nilüfer Belediyesi, geçmişin kültürel değerlerini günümüze taşıyan ramazan eğlencelerini bu yıl da ilçe halkıyla buluşturacak.
Ramazan ayı boyunca gezici bir sahne ile Nilüfer ilçe sınırları içindeki köy ve mahallelerde gösteriler organize eden Nilüfer Belediyesi; ortaoyunu, fasıl, kanto, canlı Hacivat-Karagöz ve sihirbaz gösterileri ile izleyenlere keyifli anlar yaşatacak.

Toplam 25 noktada yapılacak olan Ramazan eğlenceleri, iftar saatinden 30 dakika sonra başlayacak. Her yıl olduğu gibi ücretsiz gerçekleştirilecek eğlencelerin ilki 20 Temmuz’da Kayapa İ.Ö. O Bahçesi’nde yapılacak. Ramazan eğlenceleri 21 Temmuz’da Gümüştepe İ.Ö.O bahçesinde, 22 Temmuz’da Gölyazı Meydan’da, 23 Temmuz’da Beşevler Pazar Alanı’nda, 24 Temmuz’da Görükle Akşemsettin İ.Ö.Okulu bahçesinde, 25 Temmuz’da Ahmet Yesevi Pazar Alanında, 26 Temmuz’da Ürünlü İ.Ö.O. bahçesinde, 27 Temmuz’da 100. Yıl Mahallesi Nazım Hikmet Kültürevi önünde, 28 Temmuz’da Yaylacık İ.Ö.O bahçesinde devam edecek. Etkinliklerin daha sonraki durakları ise şöyle olacak: 29 Temmuz Hasanağa İ.Ö.O bahçesi, 30 Temmuz Görükle Göçmen Konutları Pazar Alanı, 31 Temmuz Çalı Pazar Alanı, 1 Ağustos Odunluk İ.Ö.O bahçesi, 2 Ağustos Hasanağa TOKİ İ.Ö.O bahçesi, 3 Ağustos Kayapa Merkez Alt Meydan, 4 Ağustos Akçalar Fahriye Sayarel İ.Ö.O Bahçesi, 5 Ağustos Çamlıca Pazar Alanı, 6 Ağustos Altınşehir Pazar Alanı, 7 Ağustos Işıktepe Pazar Alanı, 8 Ağustos Fethiye Meydanı, 9 Ağustos Esentepe Pazar Alanı, 10 Ağustos Karaman Pazar Alanı, 11 Ağustos Barış Pazar Alanı, 12 Ağustos Demirci İ.Ö.O bahçesi, 13 Ağustos Üçevler Pazar Alanı…

Nilüfer Belediyesi ramazanda erzak yardımı çalışmalarını da sürdürecek. Ramazan ayında iftar çadırı kurmak yerine muhtarlıklar kanalıyla tespit yaparak maddi durumu iyi olmayan aileleri belirleyen Nilüfer Belediyesi, bu yıl yaklaşık 8 bin aileye erzak yardımında bulunacak.