Ramazan Sokağı’na Mercan Dede geliyor

Yurttaşların Ramazan Ayı’nı huzur ve mutluluk içinde geçirmesi amacıyla çeşitli etkinlikler düzenleyen Nilüfer Belediyesi, Sufi müziğini etnik enstrüman ve sanatçılarla zenginleştirip, elektronik müzikle harmanlayan Türk Neyzen Mercan Dede’yi konuk edecek.

Tarzı ve müziğiyle dikkatleri üzerine toplayan Mercan Dede 11 Temmuz Cuma günü iftar saatinden sonra Nilüfer metro istasyonu yakınında kurulan Ramazan Sokağı’nda sevenleriyle buluşacak.

Nilüfer Belediyesi tarafından düzenlenen Ramazan eğlenceleri, Anadolu Arastası Dernek Toplulukları gösterileri, Karagöz-Hacivat, Aşuk ile Maşuk, Ateşbaz, Meddah, Fasıl ve sihirbaz gösterileriyle devam edecek.

Geçtiğimiz hafta Türk Sanat Müziği’nin önemli isimlerinden Zekai Tunca’yı ağırlayan Ramazan Sokağı Mercan Dede’nin ardından, 18 Temmuz’da Türk Tasavvuf Müziği Sanatçısı Sami Savni Özer’e, 25 Temmuz’da da Klasik Türk Sanat Müziği sanatçısı Ahmet Özhan’a ev sahipliği yapacak.