haber

Ramazan Sokağı’nda “Yansımalar”

Nilüfer Belediyesi Halk Evi önündeki Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan Ramazan Sokağı büyük ilgi görüyor. Her akşam farklı grup ve isimlerin konser verdiği Ramazan Sokağı,   ortaoyunu,  kukla tiyatrosu ve yöresel derneklerin gösterileri ile renkleniyor.

 

Ramazan Sokağı son olarak ‘Yansımalar’ adlı müzik grubunu ağırladı. Geleneksel Türk Müziği’nden yola çıkarak günümüzü yansıtan ve geniş bir yelpazeye açılabilen sade ve dingin bir müzik anlayışını yorumlayan topluluk büyük ilgi gördü. Ramazan Sokağı’nı dolduran izleyenlere müzik ziyafeti sunan grup, konser sonunda ayakta alkışlandı.

 

Ramazan Sokağı’nda Karagöz - Hacivat gösterisi de başta çocuklar olmak üzere 7’den 70’e herkes tarafından ilgiyle izlendi.

 

Yolçatı’da iftar buluşması

Nilüfer Belediyesi’nin, Ramazan ayını birlik, beraberlik ve dayanışma içinde geçirilmesi için her akşam farklı mahallede düzenlediği iftar yemekleri de yoğun ilgi görüyor. Yolçatı Şehit Coşkun Çalı İlkokulu bahçesinde verilen iftar yemeğine Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ile eşi Seden Bozbey, Nilüfer Belediyesi Meclis Üyesi Şemsi Oğuz, Yolçatı Mahalle Muhtarı Yılmaz Uludağ ve çok sayıda mahalleli katıldı.

 

Yaklaşık bin kişinin iftar sofrasında buluştuğu Yolçatı’da hep birlikte dualar edildi, oruçlar açıldı. İftarın ardından Başkan Bozbey ve eşi Seden Bozbey, Yolçatı halkının Ramazan ayını kutlayarak sohbet ettiler.