haber

Ramazanda vatandaşa tatlı sürpriz


Nilüferlilerin kent yönetimine dair istek ve önerilerini periyodik aralıklarla düzenlenen yüz yüze toplantılarla değerlendiren Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey geçtiğimiz akşam da iftar sonrasında Beşevler Mahallesi’nde vatandaşlarla biraraya geldi. Vatandaşların ramazan ayını kutlayan Bozbey, “Bu kutsal ayın sağlık, afiyet ve bereket ile geçmesini diliyorum” dedi. Nilüferlilere ilçede süren imar çalışmalarının yanı sıra sosyal ve kültürel projeler hakkında bilgi veren Bozbey onlardan gelen soruları yanıtladı; istek ve önerileri değerlendirdi. Kahvehane ziyareti sırasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na benzerliğiyle Başkan Bozbey’i şaşırtan Celal Paşalıoğlu ise ilginç anlar yaşattı. 

60 yaşındaki emekli Banka Müfettişi Celal Paşalıoğlu’nu Bozbey ile yan yana görenler Kılıçdaoğlu’nun Bursa’ya geldiğini, tebdili kıyafet kahvehane ziyareti yaptığını düşündü.

Daha sonra Beşevler “Hafize Hatun” ve “Safa” camilerine giden Bozbey, teravih namazı sonrasında cemaate tatlı ikram etti. Nilüfer’de ramazan ayının anlamına uygun dostluk, kardeşlik, birlik ve beraberlik içinde, bereket ile geçtiğini söyleyen Bozbey, “Ramazan ayında düzenlediğimiz çeşitli etkinlikler ve sosyal faaliyetlerle Nilüferlilerin ramazan heyecanını artırmak ve sık sık onlarla biraya gelerek bu kutsal ayın manevi coşkusunu paylaşmak istiyoruz” dedi.

Nilüfer Belediyesi, her akşam farklı bir mahallede düzenlediği ramazan eğlenceleriyle geleneksel ortaoyunu, fasıl, canlı Hacivat-Karagöz gibi gösterileri ilçe halkıyla buluşturuyor. Ayrıca ramazan ayı boyunca ilçedeki 75 camide 5 ton tatlı dağıtımı yapılacak.