haber

Resim eğitimi alan Fethiyeli kadınlar sergi açtı

Milli Eğitim Bakanlığı’nın “Okullar Hayat Olsun” projesi, Fethiye Mahallesi’ndeki kadınları resim sanatıyla tanıştırdı. Proje kapsamında Fethiye İlköğretim Okulu’nda düzenlenen resim kursuna katılan Fethiye Mahallesi’nde yaşayan 15 kadın, bir yıl boyunca Görsel Sanatlar Öğretmeni Hatice Güler’den eğitim aldı. Fethiyeli kadınlar uzun süren eğitim sonunda çok değerli eserler ortaya çıkardı.

 

Kadınların yaptığı çalışmalar “Kadınlar her yerde” isimli sergi ile sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Nilüfer Belediyesi Halk Evi Sanat Galerisi’nde düzenlenen serginin açılışına Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürü M. Muharrem Tüfekçi, Nilüfer Belediye Meclisi Üyesi Atakan Çorbacı, Fethiye Mahalle Muhtarı Hüseyin Ormanlı, Fethiye İlköğretim Okulu Müdürü Selim Karaköse ve kursiyer kadınlar katıldı.

 

Sergide emeği geçen herkesi kutlayan Nilüfer Belediye Meclisi Üyesi Atakan Çorbacı, “Nilüfer Belediyesi olarak her zaman kadın çalışmalarını destekliyoruz. Kültür sanat kenti Nilüfer’de mahalle kadınlarının bu tür etkinlikte yer alması çıtanın ne kadar yükseldiğini gösteriyor” dedi.

 

Kadınlara eğitimi veren Fethiye İlköğretim Okulu Görsel Sanatlar Öğretmeni Hatice Güler de bu serginin, herkesin resim yapabileceğini bir kez daha gözler önüne serdiğini ifade ederek, “Önemli olan kendine güvenmek” diye konuştu.

 

15 kursiyerin, pastel, akrilik, yağlı boya gibi farklı teknikleri kullanarak yaptığı 77 eserinin yer aldığı sergi, 28 Nisan’a kadar Nilüfer Belediyesi Halk Evi Sanat Galerisi’nde izlenime açık kalacak.