haber

Sanat Çalıştayevi Misi’de kapılarını açtı

Kültür-sanat alanındaki çalışmalarıyla Türkiye’de örnek belediye olan Nilüfer Belediyesi, Bursa’ya yeni bir sanat alanı daha kazandırdı. Gümüştepe (Misi) Mahallesi’nde hizmete açılan Nilüfer Belediyesi Sanat Çalıştayevi, tarihi yapısı ve modern donanımıyla sanat çalışmalarına kucak açacak. Fotoğraf Müzesi ve Çocuk Kütüphanesi’nin de yer aldığı Misi’de faaliyete geçen Nilüfer Belediyesi Sanat Çalıştayevi’nde, sanatçılar, seramik, resim, mozaik ve heykel çalışmalarını gerçekleştirebilecek. 4 atölyesi bulunan Sanat Çalıştayevi’nde amaç, hem sanatçıların üretimine katkıda bulunmak, hem de belediyelerin nitelikli eserlere sahip olması.

 

Sanatçılardan övgü ve destek sözü

Nilüfer Belediyesi Sanat Çalıştayevi’nin ilk konukları, Devrim Erbil Sempozyumu’na katılan sanatçı ve akademisyenler oldu. Türk resminin çağdaş sanatçısı Devrim Erbil, Mimar Sinan Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. İsmet Vildan Alptekin, Prof. Aydın Ayan ve çok sayıda akademisyen ile sanatçının katıldığı ziyarette Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de yer aldı. Bozbey ve sanat emekçileri çalıştayevini incelerken, yapılabilecek çalışmalar üzerine de görüş alışverişinde bulundular. Başta Devrim Erbil olmak üzere konuklar Nilüfer Belediyesi ve Başkan Mustafa Bozbey’i sanata ve sanatçıya verdiği destek için kutlayarak, mekâna övgüler yağdırdı.

 

Nilüfer Belediyesi Sanat Çalıştayevi ve bölgedeki diğer çalışmalardan çok etkilendiğini ifade eden Devrim Erbil, kendilerinin de sanat camiası adına desteğe hazır olduklarını söyledi. Sanat Çalıştayevi için proje üreteceklerini kaydeden Devrim Erbil, mekânın Bursa ve Nilüfer’e önemli bir değer katacağını söyledi.

 

Bozbey: Hedef Nilüfer’i kültür ve sanat kenti yapmak

Yıllardır kültür-sanat adına önemli işler yaptıklarını kaydeden Nilüfer Belediye Başkan Mustafa Bozbey, “Biz göreve geldiğimizden buyana değişimi yönetiyoruz. Nilüfer halkını kültür-sanat ile iç içe getirmek için birçok kesime yönelik projeler üretiyoruz. Amacımız Nilüfer’i kültürün, sanatın kenti haline getirmek. Bu konuda sanatçıların da desteğini bekliyoruz. Açılan bu mekânlar sanatçılarımızın da çalışmasıyla daha büyük anlam kazanacak” dedi.