haber

Sara Şahinkanat Söyleşisi

Akkılıç Kütüphanesi, Üçevler Kütüphanesi ve Çocuk Kütüphanesi'nde anaokulu ve ilkokul 1. sınıf öğrencileriyle yapılan beş ayrı etkinliğe, Gölyazı Ünallar İlkokulu, Ürünlü İlkokulu, Yaylacık İlkokulu, Özel 3 Mart Azizoğlu İlkokulu, Gevher Hatun Anaokulu, Mualla Türkün Anaokulu’ndan toplam 201 öğrenci ve 10 öğretmen katıldı.

Yazarın 2009 yılında, Çocuk ve Gençlik Yayınları Derneği tarafından verilen Yılın En İyi Resimli Öykü Kitabı ödülünü alan Kim Korkar Kırmızı Başlıklı Kızdan adlı eseri çocuklara daha önceden dağıtıldı.

Sara Şahinkanat, çocukların hayata hazırlanmasını konu alan kitabını, özel olarak hazırlattığı büyük boy bir kitaptan drama yoluyla okudu. Her bakışta farklı bir ayrıntının yakalandığı, olağanüstü bir ışık ve kompozisyona sahip resimler çocuklar tarafından da çok beğenildi. Kahramanları kostümleriyle canlandıran çocuklar çok keyifli anlar yaşadılar.

Yazarın eğlenceli ve sıcak anlatımından çok etkilenen minikler, her oturumda ondan başka masallar da istediler. Yavru Ahtapot Olmak Çok Zor öyküsünü çocuklara yine dev boyuttaki bir kitaptan okuyan Sara Şahinkanat’ı hepsi büyük bir ilgiyle dinlediler.

Soruları içtenlikle yanıtlayan, onlarla sohbet eden yazar söyleşi sonrası kitaplarını da imzaladı.