haber

Bağımsız yapımlar Nilüfer’de

Nilüfer Sanat’ın Şubat ayı etkinlikleri kapsamında Konak Kültürevi Serdar Şafak Sahnesi’nde gösterilecek filmleri yalnızca 2.5 TL bilet fiyatıyla izlemek mümkün olacak.

11 yıldır düzenlenen, 70.000 kişilik izleyici kitlesiyle kültür sanat camiasının yakından takip ettiği, dünyanın her yanından farklı bakışları sinemaseverlerle buluşturan !f  İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali’nin Bursa ayağında 5 film bulunuyor.

Festival, 24 Şubat Cuma saat 19.30’da tarihimizin en radikal çevreci grubunun hikayesini anlatan “Eğer Bir Ağaç Devrilirse: Yeryüzü Özgürlük Cephesi’nin Hikayesi” adlı yapımla başlıyor.

25 Cumartesi saat 12.00’de ise sinemaseverler, Sundance Jüri Büyük Ödülü’ne sahip Teri filmini izleme olanağını buluyor. Yapım, lise çağlarındaki, okula pijamasıyla giden şişman ergen Terri’nin öyküsünü samimi bir dille anlatıyor. Saat 15.30’da gösterimde olacak “Tahrir: İyi, Kötü ve Politikacı” ise Mısır'da Mübarek'in devrilme sürecini başlatan Tahrir Meydanı kuşatmasına üç yönetmenden farklı bakış sunuyor.

26 Şubat Pazar saat 15.30’da Yönetmen Kyzza Terrazas’ın, Mexico City'li punk yıldızı Ramona ile anarşist Ray'in çarpıcı aşk hikayesinin anlatıldığı “Machete Dili” adlı filmi izlenebilecek.  Konak Kültürevi’nde !f  İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali kapsamında gösterilecek son yapım ise Haco Cheko’nun imzasını taşıyan Burada. Aidiyet, çaresizlik, arayış, yaşam çelişkileri, umut, özlem ve adalet gibi kavramların irdelendiği Burada 26 Şubat Pazar günü saat: 17.45’te gösterimde olacak.

Konak Kültürevi’ndeki film gösterimlerinin ardından yönetmen ve yapımcıların katılımıyla İstanbul’da yapılan söyleşinin interaktif canlı yayını gerçekleştirilecek. İstanbul’daki söyleşiler eş zamanlı olarak www.ifistanbul.com adresinden izlenebilecek.