haber

Bozbey iddiaları yanıtladı

İki yerel gazetede “Bu rant kime”, “Nilüfer’de rant kokusu” gibi başlıklarla yayınlanan ve İhsaniye’de yapılmakta olan belediye hizmet binası inşaatının imara aykırı yapılarak birilerine rant sağlandığı iddialarına yanıt veren Başkan Bozbey, “Biz Nilüfer’e yakışır bir belediye hizmet binasını, belediye kasasından harcama yapmadan kente kazandırmak amacıyla bir formül geliştirerek eski belediye binasının yerini verip kent meydanındaki yeni hizmet binamızın yapımını sağlamak üzere bir sözleşme imzaladık. Bu kapsamda İhsaniye Mahallesi 2136 ada, 6 parsel Maliye Bakanlığının 15.06.2010 tarih ve 21328 sayılı yazısı ile Belediyemize tahsis edildi. Belediye Meclisi’nin 07.07.2010 tarih ve 44 sayılı kararı doğrultusunda inşaat sözleşmesi hazırlandı.19.01.2011 tarihinde Bursa 10. noterliğince inşaatı yapan firma ile kat karşılığı inşaat sözleşmesi yapıldı. Belediyemizce mevcut projeye göre 17.03.2011 tarihinde inşaat ruhsatı alındı. 02.05.2011 tarihinde mevcut ruhsatlı projeye göre yer teslimi yapıldı. Sözleşme imzalanmasından sonra da proje alanında herhangi bir büyüme yapılmadı,” dedi.

Halen yapımı devam etmekte olan Belediye Hizmet Binasının Kent Meydanı Projesi kapsamında onaylanmış projesine uygun olarak yapıldığını vurgulayan Başkan Bozbey, “Belediye binasının mimari projeleri 2001 yılında ihale yöntemi ile elde edilmiştir ve projelerde metrekare anlamında bir değişiklik yapılmamıştır. Yapılmış olsa bile bu iş için inşaatı yapan firmaya bir ödeme yapılmayacağı için burada birilerine rant sağlamak sözkonusu değildir. Bir rant varsa o rant kamunun rantıdır. İnşaatı yapan firma karşılığında bizden eski hizmet binamızın yerini almıştır, yeni inşaatta taşma yapması bu firmaya kazanç değil olsa olsa fazladan masraf getirecek bir durumdur,” dedi.

Nilüfer Belediyesi’nin örnek alınan bir kurum olduğunu ancak asılsız haberlerle yıpratılmak istendiğini sözlerine ekleyen Başkan Bozbey, “Haberde bahsedilen firmanın adı da yanlıştır. Biz İlay Enerji Yatırım Danışmanlık İnşaat San. Ve Tic. Anonim Şti. ile kat karşılığı inşaat sözleşmesi yaptık. Burada kimseye rant sağlanması sözkonusu değildir,” dedi.