haber

Şehit Yarbay Çelikcan’ın adı Nilüfer’de yaşayacak

Nilüfer Belediyesi Dağlıca’da şehit düşen Kurmay Yarbay İlker Çelikcan’ın ismini sonsuza dek yaşatmak için anlamlı bir davranışa imza attı. Çalı Mahallesi’ndeki Koşu Yolu Caddesi’nde bulunan yaklaşık 3 bin 500 metrekarelik alan üzerinde bulunan parka Şehit Yarbayı Çelikcan’ın adı verildi.

 

Parkın açılışına  Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Şehit İlker Çelikcan’ın eşi Gaye Çelikcan, babası Niyazi Çelikcan, annesi Pamuk Çelikcan, çocukları Zeynep, Soner Çelikcan, kayınpederi Uğur Görgülü, CHP Bursa Milletvekili Lale Karabıyık, CHP eski Bursa Milletvekili Turhan Tayan, Nilüfer Kaymakamı Mustafa Kılıç, siyasi parti temsilcileri ve CHP milletvekili adayları, Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcıları ve daire amirleriyle çok sayıda davetli ve vatandaş katıldı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende duygusal anlar yaşanırken Başkan Mustafa Bozbey de duygularını dile getirdi. Şehit Kurmay Yarbay İlker Çelikcan’ın ismini sonsuza dek yaşatmak istediklerini ifade eden Başkan Bozbey, “Keşke daha fazla bir şeyler yapabilsek. Keşke bugün itibariyle anaların, babaların, çocukların, eşlerin, hiç kimsenin ağlamadığı, terörden dolayı sıkıntı yaşamadığı ortamı sunabilsek. Bütün hedefimiz bu yönde. Bugün, dünden daha fazla barışa ve sevgiye ihtiyacımız var. Şehidimiz bundan böyle bu parkta yüz yıllarca anılacak. Nasıl bir insan olduğu zaten biliniyor. En önemlisi Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet yaşaması pahasına, neden şehit oldukları belki de buraya gelenler tarafından daha iyi anlaşılacak. Onlara için ne yapsak az. Bu park bile çok az ama yapılacak şeylerde hepimiz duyarlı olmak zorundayız. Biz eğer burada huzurlu yaşıyorsak, mutlu yaşamaya çalışacaksak o insanları çok iyi anlamamız lazım. Şehitlerimizi, gazilerimizi, ailelerini ve bu konuda bedel ödeyenleri  çok iyi anlamamız gerekiyor. Onları anlarsak zaten bu ülkede kalıcı barışı, dostluğu ve en önemlisi sevgiyi hakim kılarız” dedi.

 

‘Kalıcı barışı tesis etmek zorundayız’

 

Millet olarak kalıcı barışı tesis etmek zorunda olunduğunu vurgulayan Bozbey, “Hepimiz bu konuda bilgi birikimimiz, yeteneğimiz, düşüncelerimiz neyse, bunları bir araya getirerek bu ülkede kalıcı barışı tesis etmek zorundayız. Bunu yapacak bir geçmişe sahip insanlarız. Tarihte de bir çok şeyi başarmışız. Bugün de aynı şeyi fazlasıyla başarabilecek anlayıştayız. Burada birçok farklı düşünceden yada inanca sahip insanla bir aradayız. Bir sorunumuz var mı? Olamaz, olmamalı. Temennimiz bundan böyle şehitlerimizi unutmadan ve bugünden itibaren hiç kimsenin ağlamadığı bir ortam gelişir de yarınımıza daha da güvenli bakarız. Bu konuda terörü, teröre destek verenleri ve sahip çıkanları huzurlarınız da lanetliyorum. Yarbayımız İlker Çelikcan’ın  bu parkta bundan böyle de ilelebet yaşayacağını biliyoruz. Kendisine minnettarız. Onu özlüyoruz ve burada onu sürekli olarak da göreceğimizi düşünüyorum” diye konuştu.

 

Şehit eşinden duygulandıran konuşma

 

Şehit Kurmay Yarbay İlker Çelikcan’ın eşi Gaye Çelikcan da kucağında kızı Zeynep ile kürsüye gelerek  herkesi duygulandıran bir konuşma yaptı. Gaye Çelikcan “Tam 44 gün oldu. Ateş  bana ve ailemize değil, tüm milletimize düştü. Bundan sonra ülkemiz birlik olup geleceğimiz, çocuklarımızın barış kardeşlik içerisinde yetişmesi için yaşamalıyız. Eşim 44 gündür bizle yaşıyor. Bu parkta da ebediyen yaşayacak. Ailem ve şahsım adına hepinize teşekkür ediyorum” dedi.  

 

Baba Niyazi Çelikcan da birlik beraberlik mesajı vererek, “Bu vatan bizim siyaset gelip geçici. Birlik beraberlik içinde olmalıyız. Bu vatanda bir taş düşse hepimiz altında kalırız. Bu vatana çocuklarımız gibi bizde sahip çıkmalıyız. Nilüfer Belediyesi’ne duyarlı davranışından dolayı teşekkür ediyorum” diye kaydetti.

 

Konuşmaların ardından Başkan Bozbey, şehidin ailesi ile protokol üyeleri  parkın açılışını yaptı. Açılan Şehit Kurmay Yarbay İlker Çelikcan Parkı ve Koşu Yolu ile Nilüfer’de park sayısı 234’e yükseldi.