haber

Seyhan Belediyesi’nden Nilüfer’e inceleme ziyareti

Adana Seyhan Belediyesi’nden 80 kişilik heyet “Yaşlı ve Hastalara Yardım Eli” projesi kapsamında Nilüfer Belediyesi’ne kıyaslama ziyareti gerçekleştirdi. İki günlük program kapsamında konuklar ilk olarak Nilüfer “Barış" Meclisi'nde Başkan Mustafa Bozbey ile bir araya geldi.

 

Bu tür ziyaretlerin önemine dikkat çeken Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “İnanıyorum ki bu ziyaret iki kurum için de faydalı olacak. Birbirimizle paylaşacağımız hizmetlerimiz var. Hedefimiz, yerel halkımıza, kentte yaşayanlarımıza en iyi hizmeti sunmak ve onları gülümsetmek. Özellikle yerel yönetimlerde, talepler çok fazla ama bütçenin kısıtlı. Hizmetlerimizi bu çarkta yapmaya çalışıyoruz. Büyük oranda stratejik plana uymaya çalışıyoruz. Stratejik planı Türkiye’de ilk yapan kurum Nilüfer Belediyesi’dir” dedi.


Bölgeler itibariyle belediyelerin sorunlarının farklılık gösterdiğine de dikkati çeken Başkan Mustafa Bozbey, “Sizin yaşamsal anlamda yaşanan sorunları biz burada yaşamıyoruz. Farklı sorunlarla da karşı karşıya kalıyorsunuz. Bizler, birbirimizle dayanışma içinde olmalıyız. Daha sık aralıklarla bir araya gelerek, farklı projelerimizi paylaşarak halkımızı daha çok mutlu edecek çalışmalar gerçekleştirebiliriz” diye kaydetti.

 

Kıyaslama ziyareti kapsamında Seyhan Belediyesi heyeti, Afet ve Acil Durum Merkezi, Dernekler Yerleşkesi, Barış Spor Tesisi’ni gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Nilüfer Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nün Giymiyorsan Giydir gibi uygulamalarını da inceleme fırsatı bulan heyet, Nilüfer Belediyesi İnci ve Taner Altınmakas Huzurevi, Olgun Gençlik Merkezi, Bizim Bahçe ile Kadın ve Çocuk Akademisi’ni de gezerek örnek uygulamaları yerinde gördü.