Sitenin minikleri sahnede oynayacak

Nilüfer’de Meliskent Sitesi’nde oturan çocuklar örnek bir projeye imza atarak “Meliskent Çocuk Tiyatrosu’nu kurdu. Site yöneticisi Cevdet Özkaya ve tiyatro sanatçısı Sinan Yücel’in girişimleriyle kurulan Meliskent Çocuk Tiyatrosu’nun minik oyuncuları, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i makamında ziyaret ederek sitede sergileyecekleri “Test Tost Hayatı” isimli oyunun galasına davet etti. Amaçlarının öncelikli olarak yeterli imkanı olmayan çocuk ve yetişkinleri tiyatroyla ücretsiz olarak buluşturmak olduğunu söyleyen tiyatro sanatçısı Sinan Yücel, “O’nun biletini de sen al” kampanyası düzenleyerek kentin farklı bölgelerinde oyunlarını sergilemeyi düşündüklerini belirtti.   Bursa’nın hatta Türkiye’nin ilk site tiyatrosu olduğunu ifade eden site yöneticisi Cevdet Özkaya da, diğer site sakinleriyle görüşerek tiyatro toplulukları kurulmasına öncülük etmeyi amaçladıklarını söyledi.

Minik tiyatrocuları makamında ağırlayan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, çocukların böyle bir proje için bir araya gelmesinin Nilüfer’de güzel şeyler olduğunun bir kanıtı olarak değerlendirdi. Nilüfer’in çocuk kenti olması için çalışıyoruz diyen Başkan Bozbey, eğitim kültür sanat kenti olan Nilüfer’de çocukların ürettikleri bütün projelere destek verdiklerini belirtti.  Meliskent Çocuk Tiyatrosu’nun hazırladığı “Test Tost Hayatı” oyununa da katılma sözü veren Mustafa Bozbey, miniklere makamını devrederek birlikte fotoğraf çektirdi.