haber

Sivil Toplum Geliştirme Merkezi Nilüfer'i mercek altına aldı

Sivil Toplum Geliştirme Merkezi’nin Ankara ve Eskişehir’de başlattığı proje kapsamında Nilüfer Belediyesi’nin çalışmalarını yerinde incelemek için gelen Sivil Toplum Geliştirme Merkezi heyeti Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i makamında ziyaret etti. Türkiye’deki iyi katılım örneklerini yerinde incelemek ve hazırlanan projeleri bölgelerinde uygulanabilirliğini değerlendirmek amacıyla ziyarette bulunduklarını belirten  Proje Asistanı Hatice Kapusuz, “İki günlük Bursa ziyaretimizde Nilüfer Belediyesi’nin çalışmalarını detaylı olarak inceleme fırsatı bulduk. Yaptığımız çalışmaların odağında bireyi ön plana çıkartan ve kentte yaşayanların yönetime ortak olduğu bir yapıyla uygulamalarınızı gerçekleştiriyorsunuz. Sivil Toplum Geliştirme Merkezi olarak Eskişehir’e çok güzel bilgilerle dönüyoruz ve sizin gerçekleştirdiğiniz projeler aslında Eskişehir’in de ihtiyacı olan projeler,” şeklinde konuştu.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de, Sivil Toplum Geliştirme Merkezi’nin yaptığı ziyaretten memnuniyet duyduğunu belirterek, demokrasinin yerelden genele yayılmasını sağlamak için çeşitli projelerin altına imza attıklarını söyledi. Bozbey, “Demokrasinin yeşermesi mahallelerden başlar, aslında daha doğrusu aileden başlayarak bütün mahalleye yayılır ve kentten ülke geneline yayılır. Biz kentimizde demokrasiyi yaygınlaştırmaya çalışıyoruz. Öncelikle bireylerin özgürlüğünü düşünerek projeler hazırlıyoruz ve bu projeleri de oluşturulan mahalle komitelerinde vatandaşın beğenisine sunuyoruz. Kararları mahallelilerle birlikte ortaklaşa alıyoruz ve mahallelinin kendi yaşam alanında söz sahibi olmasını ve projelerin mahalleli tarafından da sahip çıkılmasıyla da yatırımların korunmasını sağlıyoruz,” dedi.

Başkan Bozbey, Ankara ve Eskişehir’den gelen heyete Türkiye’ye örnek proje olan  Anadolu Arastası, Dernekler Yerleşkesi ve yapımı kısa süre içerisinde tamamlanacak yeni Belediye Binası hakkında da bilgi verdi. Mustafa Bozbey ziyaretten dolayı heyete teşekkür etti.