haber

Sosyal projeler platformdan tam not aldı

İl Genel Meclisi Üyesi Eğitimci Gıyasettin Bingöl, iş adamı Sami Bilge, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Doktor Ceyhun İrgil, Eski CHP Bursa Milletvekili Avukat Yahya Şimşek, Kamu-Sen İl Temsilcisi Selçuk Türkoğlu, Halkla İlişkiler Uzmanı Nevzat Bayram, Gazeteci Kemal Çankaya, Bursa Çiçekçiler Odası Başkanı Ertan Tanırgan, Eski Bursa Milli Eğitim Müdürü Reşat Kumbasar, Ak Partili Eski İl Yöneticisi Tahsin Bulut gibi isimlerle geniş bir dünya görüşü yelpazesindeki üyelerin bulunduğu platform, Nilüfer gündemi ile toplandı.

Geçtiğimiz hafta düzenlediği basın toplantısı ile 3. hizmet döneminin 3. yılına ilişkin çalışma raporu ve ilçenin gelecek vizyonu hakkında kamuoyunu bilgilendiren Bozbey, bu defa Demokrasi ve Uzlaşma Platformu üyelerinin sorularını cevapladı. 

Yaklaşık 20 yıldır düzenlediği toplantılarla ve fikir alışverişleri ile kent sorunları üzerine tartışma platformu olma özelliğini koruyan oluşumun başkanlığını yürüten gazeteci Yüksel Baysal’ın yönettiği oturumda; kentleşme, yerel yönetimler ve sorunları ile planlı yapılaşma sorunsalları ön plana çıktı.

Nilüfer Belediyesi’nin kültür-sanat, eğitim ve spor alanlarında, özellikle kadınlara ve çocuklara yönelik sosyal belediyecilik hizmetlerindeki başarısı platform üyelerinin takdiri ile karşılanırken, Bozbey sosyal belediyecilik hizmetlerinin artarak devam edeceğini belirtti. Bu alanda çok yakında ivme kazanacak Bizim Mahalle çalışması ile başta Işıktepe Mahallesi olmak üzere sosyoekonomik yönden geri kalan mahallelerde özel bir çalışmanın uygulanacağını söyledi.

Bozbey AKP’ye geçecek mi? sorularına bir kez daha muhatap olan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Bu söylemlerin gündemde olması üzücü,” diye konuştu.