haber

Spor Şenlikleri için hazırlıklar sürüyor

Nilüfer Belediyesi, Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Nilüfer İlçe Kaymakamlığı işbirliğiyle bu yıl 20. kez gerçekleşecek olan Nilüfer Uluslararası Spor Şenlikleri için hazırlıklar devam ediyor. Şenliklerde yapılacak müsabakaların kura çekimi gerçekleşti.

 

         Nilüfer Belediyesi öncülüğünde Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Nilüfer ilçe Kaymakamlığı işbirliğiyle 2001 yılından bu yana düzenlenen Nilüfer Uluslararası Spor Şenlikleri, iki yıllık pandemi arasının ardından yeniden yapılacak. 20 Nisan-20 Mayıs tarihleri arasında yapılan dev organizasyon öncesi son hazırlıklar tamamlanıyor.

22 branşta yaklaşık 20 bin öğrencinin katılacağı şenliklerin teknik toplantısı ve kura çekimi Nilüfer Dernekler Yerleşkesi’nde yapıldı.  Futbol, basketbol, voleybol, hentbol, okul öncesi şenliği, kros, atletizm, özel eğitim okulları şenliği, petank, badminton, uçurtma şenliği, geleneksel Türk okçuluğu, geleneksel Türk oyunları, masa tenisi, cimnastik, eskrim, tenis, plaj voleybolu, oryantring, yüzme, satranç ve tırmanma branşlarında öğrenciler bir ay boyunca ter dökecek.  19 Nisan Salı günü Cengiz Göllü Voleybol Salonu’nda düzenlenecek açılış töreniyle başlayacak olan dev organizasyon, Nilüfer Belediyesi’nin yurt içi ve yurt dışından kardeş kentlerden gelecek takımların da katılımıyla uluslararası boyut kazanmış olacak.
Şenliklere gösterilen yoğun katılım dolayısıyla tüm öğretmen, idareci ve paydaşlara teşekkür eden Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Sibel Özer, rekabetten çok sporun birleştirici gücünü ön plana çıkacağı bir şenliğe imza atmak istediklerini belirtti.