Spor Şenlikleri’nde eskrim rüzgarı esti

Nilüfer Belediyesi’nin Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Nilüfer Belediyespor Kulübü ve Nilüfer Kent Konseyi ile işbirliği içinde düzenlediği Nilüfer 15. Uluslararası Spor Şenlikleri’nde farklı branşlarda karşılaşmalar geniş katılımla devam ediyor. Şenlikler kapsamında eskrim müsabakaları yapıldı.

Ataevler Anaokulu Spor Salonu’nda yapılan eskrim müsabakalarına 3 dal ve 23 kategoride 98 sporcu katıldı. Müsabakalar, aralarında miniklerin de bulunduğu çok sayıda eskrim meraklısı tarafından ilgiyle izlendi. Müsabakalar sonucunda Epe dalında 12 yaş erkelerde Ege Pınar, kızlarda Aslı Gültekin, 14 yaş erkeklerde Serhat Semerci, kızlarda Selda Ağdeniz, 18 yaş kızlarda Aleyna Gültekin şampiyon oldu. Flöre dalında 8 yaş erkeklerde Yiğit İlkan Aşçı, 10 yaş erkeklerde Ali Eren Girgin, kızlarda Aslı Aksoy, 12 yaş erkeklerde Acar Akkoyunlu, kızlarda Birsu Şenyurt, 14 yaş erkeklerde Çağlayan Ant, kızlarda Ekin Gökçe, 18 yaş erkeklerde Birtan Yılmaz, kızlarda Büşra Okumuş şampiyon oldu. Kılıç dalında 8 yaş erkeklerde Ege Akansel, 10 yaş erkeklerde Batu Kumla, kızlarda Ada Uçkan, 12 yaş erkeklerde Tolga Aslan, kızlarda Selin Durmaz, 14 yaş erkeklerde Ali Köşkdere, kızlarda Doğa Düvenci, 18 yaş erkeklerde Eren Kılınç, Kızlarda Aylin Çakır mutlu sona ulaştı.

Öğrencilerin centilmence gerçekleştirdiği karşılaşmalar sonucunda dereceye giren öğrencilere madalyalarını veren Nilüfer Belediye Meclis Üyesi Mustafa Öztürk, sporcuları Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey adına da kutladı.