haber

Spor şenliklerinde ödül heyecanı

Nilüfer Belediyesi tarafından düzenlenen Nilüfer 18. Uluslararası Spor Şenlikleri çeşitli branşlarda yapılan müsabakalarla devam ediyor. Şenlikler kapsamında futsal, kort tenisi ve cimnastik branşlarında gerçekleşen müsabakalar nefes keserken, dereceye giren takım ve sporculara ödülleri verildi. Nilüfer Belediyesi Altınşehir Mahallesi Park ve Spor Tesisleri’nde düzenlenen kort tenisi müsabakaları heyecanlı anlara sahne oldu. 13-14 yaş erkek ve kız kategorilerinde 90 sporcunun mücadele ettiği müsabakalarda dereceye giren takım ve sporculara ödülleri törenle verildi.

 

13-14 Yaş Erkekler Bireysel kategorisinde birinci Öğretmen Hasan Güney Ortaokulu’ndan Mert Urgan, ikinci Ali Durmaz Ortaokulu’ndan Emir Vatansever, üçüncü Özel Çağdaş Öncü Okulları’ndan Burak Kuranoğlu ve dördüncü Şahinkaya Okulları’ndan Egemen Palancı oldu. Erkekler takım sıralamasında da ilk sırayı Final Okulları, ikinciliği Ali Durmaz Ortaokulu, üçüncülüğü Şahinkaya Okulları, dördüncülüğü de Altınşehir Koleji elde etti.

 

13-14 Yaş Bireysel Kızlar kategorisinde birinci Özel Era Okulları’ndan Melda Salihoğlu, ikinci Özel Tunçsiper Okulları’ndan Deniz Sevin, üçüncü Şahinkaya Okulları’ndan Nehir Şevik, dördüncü de Özel Era Okulları’ndan Ela Tulga oldu. Kızlar takım sıralamasında ilk sırayı Özel Era Okulları alırken, ikinciliği Şahinkaya Okulları üçüncülüğü Vahide Aktuğ Ortaokulu dördüncülüğü de ÇEK 3 Mart Azizoğlu Ortaokulu elde etti. 

 

FUTSALDA NEFES KESEN MÜCADELELER

47 okul ve 563 öğrencinin katıldığı, iki gün süren futsal müsabakaları da Nilüfer Belediyesi Üçevler Spor Tesisleri’nde düzenlendi. 11 ve 12’nci sınıfların mücadele ettiği maçların ardından Özel Çağdaş Öncü Okulları birinci olurken, İMKB Fen Lisesi ikinci, Özel  Sınav Koleji Özlüce Kampüsü üçüncü, Özel Şahinkaya Okulları da dördüncü oldu. Futsal Yıldız 7. ve 8. sınıfların mücadelelerinin finalinde kazanan Özel Ataevler Kültür Koleji şampiyon olurken, Hasanağa Şht. P.Er Kadir Çavuşoğlu Ortaokulu da ikinci oldu. Özel Yeni Ataevler Kültür Koleji ile Özel Özlüce Sınav Koleji de üçüncü sırada yer aldı.

 

MİNİK CİMNASTİKÇİLER BEĞENİ TOPLADI

Şenlikler kapsamında düzenlenen Artistik Cimnastik branşında da 38 farklı okuldan 180 minik sporcu dereceye girmek için mücadele etti. İki gün süren müsabakalar sonucu Artistik Cimnastik Minikler A ve B kategorilerinde dereceye girenler şöyle:

Artistik Cimnastik Minik A Kız Takım

      1.   Kavram okulları

  1. Özel 3 Mart Azizoğlu İlkokulu
  2. Özel Tan Okulları
  3. Özel Çağdaş Öncü Okulları

Bireysel

  1. Kavram Okulları’ndan Naz Kadiroğlu
  2. Kavram Okulları’ndan Elif Karabacak
  3. Özel 3 Mart Azizokuğlu İlkokulu’ndan Duru Veli
  4. Emirkoop İlkokulu’ndan İpek Can

Artistik Jimnastik Minik A Erkek Takım

  1. Özel 3 Mart Azizoğlu İlkokulu

Bireysel

  1. Canaydın İlkokulu’ndan Selim Haktan İzgi
  2. Canaydın İlkokulu’ndan Emir Aydoğdu
  3. Şahinkaya Okulları’ndan Yağız Efe Saraç
  4. Özel 3 Mart Azizoğlu İlkokulu’ndan Yekta Demir Dede

Minik B Erkekler Takım

  1. Çağdaş Öncü Okulları

Bireysel

  1. Çağdaş Rüzgar Sert
  2. Çağan İmer Aydın
  3. Bora Ceyhan
  4. Alper Civelek

Artistik Jimnastik Minik B Kadınlar Takım

  1. Özel 3 Mart Azizoğlu İlkokulu
  2. Özel Tan Okulları
  3. Nedim Öztan İlkokulu
  4. Bursa Rotary İlkokulu

Bireysel

  1. İrem Karabacak
  2. Kayra Gören
  3. Ekin Yakıcı
  4. Leyla Saldırış