haber

Su altının büyülü dünyası bu sergide

Nilüfer Belediyesi Halk Evi Sergi Salonu bu hafta, dalış profesyoneli Erhan Esirtgener’in “Deniz&İnsan” adlı sergisine ev sahipliği yapıyor. Serginin açılışını, Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güney Özkılınç yaptı. Hobi amaçlı dalış yapan Erhan Esirtgen’in, yurt içi ve yurt dışındaki birçok denizde yaptığı dalış sırasında çektiği fotoğraflardan oluşan sergiye, su altı meraklıları ve sanatseverler  büyük ilgi gösterdi. Her bir fotoğrafın ayrı bir hikayesinin olduğunu belirten Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güney Özkılınç, “Sergiyi gezerken adeta su altının büyüsüne kapılıyorsunuz” dedi.


Erhan Esirtgener’in, sergide yer alan fotoğrafların satışından elde edilecek geliri, alanında başarı kazanan öğrencilere katkı sunmak için Nilüfer Kültür Sanat Kulübü Derneği’ne bağışladığını ifade eden Özkılınç, “Nilüfer Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Bozbey adına Erhan Esirtgener’i bu anlamlı düşüncesinden dolayı kutluyorum” şeklinde konuştu.


10 yıldır dalış yaptığını belirten Erhan Esirtgener de, “Ülkemizde ve dünyanın çeşitli denizlerinde dalış yaptım. Maldivler’den Mısır Kızıldeniz’e, Ürdün Kızıldeniz’den Kos Adası’na kadar birçok bölgesinde daldım. Ülkemizde de Karadeniz hariç tüm bölgelerde bu heyecanı yaşadım. Dalış yaptığım bölgelerde gördüklerimi fotoğraflamak ve meraklıları için paylaşmak istedim. Bana bu imkanı sunan Nilüfer Belediye Başkanı Sayın Mustafa Bozbey’e teşekkür ediyorum” dedi. Balık türlerinden çeşitli su altı canlılarına, doğal resiflerden batıklara kadar birbirinden güzel fotoğrafların bulunduğu “Deniz&İnsan” sergisi, 26 Aralık Salı gününe kadar Nilüfer Belediyesi Halk Evi Sergi Salonu’nda izlenime açık kalacak.