haber

Yükümlüler meslek sahibi oldu

Nilüfer Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü, “Aralık Projesi” kapsamında Bursa Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile önemli sosyal projelerin altına imza atmaya devam ediyor. Nilüfer Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü İş ve Meslek Edindirme Bürosu ile Denetimli Serbestlik Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen Garsonluk (Servis Elemanı) kursuna katılanlara sertifikaları verildi. Bursa Lokantacılar Odası’nın destekleriyle 48 saat süren eğitimde 12 kursiyer eğitim aldı. Nilüfer Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nün Aralık Projesi kapsamında düzenlenen eğitimin sonunda kursa katılanların sertifikaları Halk Evi Basın Toplantı Odası’nda düzenlenen törenle dağıtıldı. Sertifika dağıtım törenine Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursa Cumhuriyet Başsavcı Vekili Sinan Sezer, Bursa Lokantacılar Odası Başkanı Arif Tak, Bursa Denetimli Serbestlik Müdürü Fatih Sancak, Nilüfer Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Seden Bozbey, Nilüfer Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Bircan Uysal, eğitmenler Abdullah Vatansever ile Fatma Korkut katıldı.

 

Törende konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, projede emeği geçenleri kutlayarak, “Daha önce yürütülen proje kapsamında Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile birçok etkinliğe imza attık. Amacımız bu durumda olan bireylerin ileride sosyal hayata katıldıklarında iş sahibi olmalarıdır. Bu anlamda bu çalışma çok önemli. 12 kişi bu kursa katıldı ve artık bir meslek sahibi olarak buradalar. Bizler her zaman bu durumdaki bireyleri sahiplenirsek onlar da özel yaşamlarında faydalı işlere imza atacaklardır. Belge alanları kutluyor ve hayırlı olmasını diliyorum” dedi.  

 

“AMAÇ TOPLUMA KAZANDIRMAK”

 

Bursa Cumhuriyet Başsavcı Vekili Sinan Sezer de yükümlüleri cezaları sonunda sosyal yaşama hazırlamada destek veren kurum ve kişilere teşekkür ederek, “Amacımız toplumda bir şekilde suça karışarak, cezaevine gelenlerin ceza infazından sonra tekrar topluma kazandırılmasıdır. Bunun için Denetimli Serbestlik Müdürlükleri yükümlüleri özel hayatlarına geri dönmeden önce topluma ve sosyal çevreye hazırlamak için çeşitli çalışmalara imza atıyor. Bu anlamda Nilüfer Belediyesi destekleriyle yaratıcı drama, eğitimde iyileştirme çalışmaları, Giymiyorsan Giydir Hizmeti, ritim atölyesi, bisiklet dağıtımı, uçurtma kurusu eğitimleri verildi. Bu çalışma ile yükümlülerimiz meslek edinmiş oldu. Emeği geçenlere ve destek olanlara teşekkür ediyorum” diye konuştu.  

 

Bursa Lokantacılar Odası Arif Tak da anlamlı projeye destek vermekten dolayı mutlu olduklarını kaydederek, “Biz yıllardır toplumun mesleğimizle alakalı her kesimine eğitimler veriyoruz. Bu proje bizim için çok anlamlı oldu. Burada eğitim alanlar çok önemli meslek sahibi oldular. Çünkü insanlık var oldukça gıdaya ihtiyaç duyulacak ve bu sektör devam edecektir. Bu alanda meslek sahibi olan ara elemanlarımız istihdam konusunda sıkıntı çekmeyecektir. Kaktı koyan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

Konuşmaların ardından Başkan Bozbey ve diğer protokol üyeleri katılımcılara sertifikalarını verdi. Sertifika alan kursiyerler de Başkan Bozbey ve emeği geçenlere teşekkür etti. Tören sonunda Başkan Bozbey de emeği geçen kurum temsilcilerine teşekkür belgesi ve çiçek verdi. Nilüfer Belediyesi, Garsonluk (Servis Elemanı) Kursu’nu, önümüzdeki dönemlerde vatandaşlardan gelecek talebe göre tekrar düzenleyecek.