Türkiye’nin ender sanatçılarını sahnesinde ağırlayarak yurttaşlara sanat dolu bir yıl yaşatmayı hedefleyen Nilüfer Belediyesi, özgün müziğin öncü isimlerinden Suavi’yi hayranlarıyla buluşturdu. Fethiye Kültür Merkezi’nde sahne alan usta sanatçı Suavi, sevenlerini sesinin tınısıyla ve şarkıların ezgileriyle  kucakladı.  Ünlü sanatçı  çıplak sesle söylediği “Memik Oğlan  Türküsü”  salonda yankılanırken dinleyicilerden büyük alkış topladı. Şarkıların yanı sıra okuduğu şiirlerle de salonda duygusal bir rüzgar estiren  Suavi, Nazım Hikmet Ran’ın “Çocuklara kıymayın efendiler” mısralarının yer aldığı “Bulutlar Adam Öldürmesin” şiirini okudu. Şiirin ardından salonda bulunan çocukları sahneye davet eden Suavi miniklerle birlikte “Tükenme” şarkısını birlikte seslendirdi.

Türkiye siyasi tarihine bir iz bırakmak için  şarkılarla şiirlerle mücadelesine devam ettiğini söyleyen usta sanatçı Suavi, “Şarkılarımı özgürlük ve demokrasi adına, çocukların daha iyi şartlarda yaşamaları için verdikleri mücadelede Deniz Gezmiş’ten, Gezi direnişçilerine kadar hayatını kaybeden dostlarıma Nilüfer’den armağan ediyorum” şeklinde konuştu.

Fethiye Kültür Merkezi’nde yaklaşık iki saat sahnede kalarak dinleyicilerin kulaklarının pasını silen Suavi, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’den övgüyle söz ederek; “Bence Mustafa (Bozbey) dost, Nilüfer için endemik bir bitki kabul edilebilir. O türlerden çevrede çok fazla kalmadı. Kimileri talan yedi vurgun yedi, kimileri başka tezgahlarla ayak oyunlarına yenik düşürüldü.” dedi.

Nilüferli sanatseverlerin Suavi’nin şarkılarıyla kendinden geçtiği konserin sonunda Nilüfer Belediyesi Meclis Üyesi Fırat Emiroğlu, usta sanatçıya çiçek vererek performansından dolayı kutladı.