haber

Rona: Tüm Yurdu Gülümseten, Örnek Bakım ve Tedavi Merkezi

Nilüfer Belediyesi Veterinerlik Müdürlüğü’nde bulunan “Can Dostlar” a gösterilen ilgi ve bakımdan dolayı teşekkür eden Türkiye Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Birgül Rona, merkezin bütün Türkiye’ye örnek olduğunu  dile getirdi.

Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri müdürü Dr. M.Mürsel Büyükçoban ile görüşen Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Rona, tesislerde incelemelerde bulundu. İnceleme sonunda izlenimlerini aktaran  Rona, kediler için yapılan “Yeni Doğan Üniteleri”ni takdir ettiğini kaydetti. Birgül Rona “Gerçekten sokaklarda yaşayan can dostlarımıza burada çok iyi bakıyor ve ilgileniyorsunuz. Hepinize teşekkür ediyoruz. Dernek olarak çalışmalarınızı izliyor ve bütün Türkiye’de bu şekilde tesislerin kurulmasına yardımcı olmak adına bizlerde elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz. Bütün belediyelerin sahipsiz sokak hayvanlarına yönelik çalışmalarını arttırmaları için de gerekli girişimlerde bulunacağız,” dedi. En önemli sorunun kedi ve köpeklerin yetkili kuruluşlar tarafından kısırlaştırılıp, üremenin önüne geçilmesi  olduğunu vurgulayan Birgül Rona sokak hayvanlarının yeni yuvalarına sahiplendirilmesi veya doğal yaşam alanlarına geri bırakılması gerekliliğinin önemli olduğunu ifade etti.

Nilüfer sınırları içerisinde yaşayan can dostlarımızın gerekli sağlık kontrolleri ve kısırlaştırılması konusunda yardıma hazır olduklarını söyleyen  Veteriner İşleri Müdürü Büyükçoban da  “Nilüfer Belediyesi olarak canlıya ve yaşam hakkına saygı duymayı ilke edinerek çalışmalarımıza yön veriyoruz. Sahipsiz can dostlarımıza sahip çıkarak onları bu sıfattan kurtarmayı hedefledik. Mutlu şehrin mutlu insanlarından bizlere faaliyetlerimizde destek olmalarını, merkezimizdeki can dostlarımızı ziyaret ederek sahiplenmelerini, hiç olmazsa yaşadıkları mahalle ve sokaklarda onlara sahip çıkarak onların da yalnız olamadıklarını göstermelerini istiyoruz. Nilüfer Belediyesi olarak bu konuda yardıma hazırız,” şeklinde konuştu.