haber

Sunay Akın ve Cihan Yıldız Ramazan Sokağı'ndaydı

Nilüfer Belediyesi tarafından İhsaniye Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan Ramazan Sokağı her gece farklı bir etkinliğe ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Ramazan Sokağı’nda sahne alan yazar Sunay Akın geçmişten günümüze kültürel değişimi büyük bir ustalıkla izleyicisine aktarırken ses sanatçısı Cihan Yıldız da dillerden düşmeyen çok sayıda eser seslendirdi. Türkiye’nin ve Türk kültürünün bilinmeyen, tarihin tozlu sayfalarında gizli kalan yönlerini izleyicisine aktaran Sunay Akın, İslamiyet’in de farklılıklarından söz etti. Oruç kelimesinin bir diğer anlamının da güneşin en tepede olduğu an anlamına geldiğini kaydeden Sunay Akın, “Bir ilahiyatçı hocamız oruç kelimesini şöyle yorumladı ‘Güneş en tepedeyken günün sıcak saati, en sıcak saatte ve yerlerde tutulan oruç daha makbuldür’ böyle bir şey olur mu? Bu yaradan dünyanın sıcaklığına göre ibadeti tanzim eder mi? Güneşin en tepede olduğu an yeryüzünde gölgeler yoktur. Bütün çıplaklığıyla gerçek vardır, doğrular vardır, dürüstlük vardır, insan vardır. Oruç tutmak budur. Bu mübarek güneşi en tepeye alıp cehaleti yok etmeye çalışmalıyız” dedi.

 

Sunay Akın ve Cihan Yıldız’ın yaklaşık iki saat süren sahne performanslarının sonunda Nilüfer Belediyesi Meclis Üyesi Pınar Göz, sanatçılara çiçek vererek teşekkür etti.

 

Soma unutulmadı

Birbirinden renkli etkinliklerin yer aldığı Ramazan Sokağı sahnesinde pantomim sanatçısı İlker Kılıçer de Soma’da yaşanan maden faciasını ve Gazze’de İsrailli bir askerin Gazzelileri katletmesini konu alan gösterisini sahneledi.

 

Bozbey orucunu Doğanköy sakinleriyle açtı

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de Doğanköy Mahallesi’nde düzenlenen iftar yemeğinde vatandaşlarla bir araya geldi. Yemekte Başkan Bozbey’in yanı sıra Nilüfer Belediyesi Başkan Danışmanı Osman Günay ve Nilüfer Belediyesi meclis üyeleri de yer aldı. Hep birlikte orucun açıldığı iftar sofrasında yemeğin ardından Başkan Bozbey mahalle sakinleriyle sohbet etti, sorun ve taleplerini dinledi.