haber

Tarihi Kentler Birliği’nden Nilüfer’e ödül

Tarihi ve kültürüne sahip çıkan Nilüfer Belediyesi, bu amaçla hayata geçirdiği bir projeyle daha ödüle daha değer görüldü.

 

Nilüfer Belediyesi, kentin en zengin antik yerleşim yerlerinden biri olan Gölyazı’da atıl halde bırakılan ve uzun süre kömür deposu olarak kullanılan eski yel değirmenini restore ederek kente kazandırdı. Nilüfer Belediyesi’nin örnek çalışmalarından biri olan Yel Değirmeni Restorasyon Projesi, Tarihi Kentler Birliği tarafından ödüle değer görüldü.

Tarihi Kentler Birliği’nin, belediyecilikte özgün projelerin desteklenmesi ve yapılan çalışmaların tüm belediyelere örnek olacak şekilde tanıtılarak yaygınlaştırılması amacıyla gerçekleştirdiği  “Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması’nda, Nilüfer Belediyesi’ne “Proje” dalında ödül verildi.

 

Antalya’da YAPEX Restorasyon Fuarı’nda düzenlenen ödül törenine Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Belediyesi Fen İşleri Müdürü Gonca Höyüklü ve  projede yer alan ekip birlikte katıldı. Törende büyük ödül ve özel ödüllerin yanı sıra 5 proje, 5 uygulama ve 6 süreklilik ödülü ile 13 başarı belgesi sahiplerini buldu.Yel Değirmeni Restorasyon Projesi ile “Proje” dalında ödüle  değer görülen Nilüfer Belediyesi’nin ödülünü  Başkan Mustafa Bozbey’e, Antalya Büyükşehir Belediyesi  Başkan Vekili İbrahim Evrim verdi.  

 

Tarihi Kentler Birliği Başkanı ve Samsun  Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, yarışmayı üye belediyeler arasında, kültür mirasını koruma çalışmalarını özendirmek amacıyla düzenlediklerini belirterek, birliğin verdiği hibe desteğiyle 190 projenin hayata geçirildiğini söyledi.

 

Yarışmada ödüller, mimarlık, şehircilik, arkeoloji, sanat tarihi, hukuk ve kent yönetimi alanlarındaki uzmanlardan oluşan Danışma Kurulu tarafından belirleniyor.

 

GÖLYAZI’YA DEĞER KATACAK…

 

Nilüfer adına böyle bir ödülü almaktan mutlu olduğunu belirten Başkan Mustafa Bozbey, kentin tarihi ve kültürüne sahip çıkacak projeler üretmeye devam edeceklerini söyledi. Bozbey, restore edilen yel değirmeninin 2300 yıllık tarihe sahip Gölyazı’ya ayrı bir turistik değer kazandıracağını belirterek ‘Bu turizm değerine inanıyorum ki Gölyazılılar da sahip çıkacaktır. Bundan böyle bölgeye gelecek olan yerli ve yabancı her bir turist bu yel değirmenine mutlaka uğrayacaktır’ dedi.

 

Gölyazı’nın son yıllarda inanılmaz bir ilgi ile karşı karşıya olduğunu belirten Başkan Bozbey ‘Biz de burada ilgiyi ortaya çıkarmak ve sahiplendirmek adına daha önceki yıllarda  kiliseyi onardık, ardından Göl Yazı Evi’ni açtık, şimdi de yel değirmenini restore ederek kentimize değer kattık. Önümüzdeki süreçte Gölyazı halkıyla birlikte hayata geçireceğimiz yeni  projelerle  bu mahallemiz turizme kalıcı bir alan olarak hizmet verecek’ diye konuştu.