haber

Tekerlekli sandalyelerin tamiri Nilüfer Belediyesi’nden

Nilüfer Belediyesi tarafından geçen yıl 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde hizmete sunulan Tekerlekli Sandalye Tamirevi, engelli bireylerin hayatını kolaylaştırıyor. Nilüfer Belediyesi Alaaddinbey Hizmet Binası’nda hizmet veren Tamirevi, engelli bireylerin ulaşım özgürlüğüne önemli oranda katkıda bulunuyor. Bursa’da yaşayan tüm engelli bireylerin yararlanabildiği Tekerlekli Sandalye Tamirevi’nde garanti kapsamı dışında kalan akülü ve aküsüz tekerlekli sandalyelerin bakım ve onarımları ücretsiz olarak yapılıyor.

 

“Çok önemli bir ihtiyaç karşılanıyor”

Nilüfer Belediyesi’nin Tekerlekli Sandalye Tamirevi’nden yararlanan Hakan Karyağmazgil, bu hizmetin engelli bireyler için çok önemli olduğunu söyledi. Karyağmazgil, “1982 yılında trafik kazası geçirdim ve omurilik felçlisiyim. O zamandan beri tekerlekli sandalyede yaşıyorum. Nilüfer Belediyesi’nin açmış olduğu Tekerlekli Sandalye Tamirevi gerçekten çok ihtiyaç duyulan bir şeydi. Bu tarz araçların tamirinin yapılması kolay bir şey değil. Çünkü bu işi yapan kişinin elektrikçi, tornacı, kaynakçı da olması lazım. Burada işin ehli bir ustanın olması da gerçekten güzel bir şey” dedi.

 

Tekerlekli sandalyelerin engelli bireylerin elbisesi gibi olduğuna dikkat çeken Hakan Karyağmazgil, “Her engelliye göre ayrı tekerlekli sandalye çeşitleri var. Bilinçli olarak alınması gerekiyor. Bu sandalyeler de bakım isteyen şeyler. Nasıl arabalarımız, bisikletlerimiz bakım istiyorsa bunlar da bakım istiyor. Tekerlekli sandalyelerin lastiği eskiyor, bilyeleri dökülüyor, aküsü bitiyor ya da kırılıp, dökülüyor. Sadece bir defa tekerlekli sandalye almakla bitmiyor. Sürekli kullanıldığı için tamir ihtiyacı daha sık oluyor.  Her kırılıp döküldüğünde sandalye alamazsın veya alınmasını isteyemezsin. Zaten Türkiye’de engelli bireylerin ekonomik durumları da ortada, o yüzden böyle bir yerin açılması büyük bir hizmet. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e böyle bir hizmeti bize sunduğu için teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

Arızalı tekerlekli sandalyeleri evlerinden alınıyor

Tekerlekli Sandalye Tamirevi’nde görevli Rıfat Küçükler de bedensel engelli bireylerin her türlü akülü ve aküsüz araçlarının bakım ve onarımının ücretsiz olarak yapıldığını belirterek, “Vatandaşlarımız tekerlekli sandalyelerinde arıza olduğu zaman belediyemizi arayıp tamir talebinde bulunuyor. Biz de aracını bulunduğu yere gidip alıyoruz, bakımlarını gerçekleştirdikten sonra teslim ediyoruz” diye konuştu.

 

Nilüfer Belediyesi Tekerlekli Sandalye Tamirevi’nde bu güne kadar 288 tekerlekli sandalyenin bakım ve onarımı gerçekleştirilerek engelli bireylerin ulaşım özgürlüğüne katkıda bulunuldu. Akülü veya aküsüz tekerlekli sandalye bakım ve onarım hizmetinden yararlanmak isteyenler 444 16 03 veya 245 34 46 numaralı telefonu arayarak arıza kaydı yaptırabilir.

 

Tekerlekli Sandalye Tamirevi çalışanları mobil araçları ile adrese giderek aracın arıza tespitini yapıyor.  Mümkünse arızayı yerinde gideriyor. Yerinde bakım ve onarımın yapılamadığı, uzun süreli işlem gerektiren durumlarda ise sandalye, bakım ve onarım için Tekerlekli Sandalye Tamirevi’ne götürülüyor. 5 günü geçen tamir sürelerinde mağduriyetin giderilmesi için geçici süreliğine akülü ya da aküsüz tekerlekli sandalye, kullanımı için vatandaşa veriliyor.