haber

‘Tenorca Türküler’ Nilüfer’de yankılandı

Sanatın bir çok alanında zirveye çıkmış isimleri sanatseverlerle buluşturan Nilüfer Belediyesi bu defa ünlü tenor Hakan Aysev  ile Cumali Özkaya’yı muhteşem bir konserle Nilüfer’e getirdi. 

Dünyaca ünlü İtalyan tenor Luciano Pavarotti'nin öğrencisi olan ve benzerliği nedeniyle de 'Türk Pavarotti' olarak anılan Hakan Aysev,  aldığı dereceleriyle müzik otoritelerinin konuştuğu isim olan Cumali Özkaya ile birlikte sanatseverlerin karşısına çıktı.

Aysev ve Özkaya’nın ‘Tenorca Türküler’ isimli konserine ev sahipliği yapan Nazım Hikmet Kültürevi, ikilinin hayranlarının izdihamına uğradı.  

Operanın dev ismi Aysev ve 3,5 oktavlık sesi ile Anadolu’nun sesi olarak anılan Özkaya yaptıkları düet ve solo performanslarıyla konukları mest etti.

İkilinin söylediği eserlere izleyenler de eşlik etti. Çökertme (Bitez Yalısı) isimli parça söylenirken Nilüfer Belediyesi Meclis Üyesi Ahmet Kılıç, bir izleyici ile birlikte parçaya oynayarak eşlik etti.

Renkli ve keyifli anların yaşandığı gecede, televizyon programcısı Hasan Basri de Hakan Aysev’in daveti üzerine sahneye çıkarak şiir okudu.

Gecenin sonunda Nilüfer Belediyesi Meclis üyesi Ahmet Kılıç, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey adına sanatçılara çiçek vererek sanatçılara teşekkür etti.