“Tersine Dünya” kadınlar için sahnelendi

Nilüfer Belediyesi “Tiyatro”nun iki sezondur kapalı gişe oynayan “Tersine Dünya” adlı tiyatro oyunu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel sadece kadınlar için sahnelendi. Nilüfer Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen Nilüfer Kadın Muhtarlar Buluşması’na katılan Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Yönetimi ve Kadın Kolları heyeti, Nâzım Hikmet Kültürevi’nde Tersine Dünya’yı izledi.

Türkiye’nin dört bir yanından yaklaşık 250 kadın muhtarın izlediği Tersine Dünya, büyük beğeni aldı. Kadın ve erkek rollerini ironik ve eğlenceli bir üslupla tersine çevirerek, gündelik ilişkilerden namus kavramına kadar birçok konuda izleyiciyi cinsiyetler üzerine ezberleriyle yüzleştiren Tersine Dünya, hem düşündürdü hem güldürdü. Engin Alkan'ın, Orhan Kemal'in romanından uyarladığı ve yönettiği Tersine Dünya’da Feyha Çelenk, Tuba Erdem, Çağdaş Tekin, Çağrı Büyüksayar, Cansu Ecem Erkek, İbrahim Ersoylu, Suat Onur Çalık, Şeyma Gökçe Cengiz, Deniz Gürsucu, Elit Andaç Çam, Mert Tiryaki, Mesut Özsoy, Gökhan Kum, Yüce Armağan Erkek ve Hakan Kahraman rol alıyor.

Tersine Dünya, 10 Mart Cuma günü saat 20.00’de, 11 Mart Cumartesi günü de saat 15.00’te ve saat 20.00’de Nâzım Hikmet Kültürevi sahnesinde tiyatro meraklıları ile buluşacak.