haber

Tiyatronun başarılı kalemi Nilüfer’de

Yula, Nâzım Hikmet Kültürevi’nde düzenlenen Yazarlık Atölyesi’nde derse katılarak yazım teknikleri konusunda bilgi verdi. Türkiye’de oyun yazarlığı, Türkiye’deki yazın anlayışının kronolojik açıdan gelişimi ve dönüşümü ile dünyadan örnekler üzerine görüşlerini aktaran Yula, kendi yazım yöntemlerini ve uyguladığı yaratıcı teknikleri de katılımcılarla paylaştı.

Özen Yula, çatışma, karakter yaratma, iç ve dış aksiyon gibi dramatik metnin yapısal konularında bilgilerini ve Antik Yunan tiyatrosundan Shakespeare’e, Fransız tiyatrosundan günümüze kadar olan tiyatro tarihinin uzun yolculuğunu da anlattı.

Eleştirmenler tarafından Türk Tiyatrosu’nun son dönemdeki en başarılı yazarları arasında gösterilen Özen Yula, Dünyanın Ortasında Bir Yer , Ay Tedirginliği, Kırmızı Yorgunları, Gayriresmi Hürrem gibi oyunlarıyla tanınıyor. Yula’nın oyunları,  Devlet Tiyatroları ile özel tiyatrolar tarafından sahnelendiği gibi Batı ülkelerinde de yoğun ilgi görüyor.

Nilüfer Tiyatro Atölyeleri’nde katılımcılar her hafta farklı bir tiyatro sanatçısı eşliğinde eğitimlerine devam ediyorlar.