haber

Turgay Fişekçi Nilüfer’de şiir meraklıları ile buluştu

Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü, edebiyata büyük emek veren şair, yayıncı ve eleştirmen Turgay Fişekçi'yi Şiir Atölyesi’nde ağırladı. Turgay Fişekçi'nin eğitmenliğini yürüttüğü Şiir Atölyesi, katılımcılardan yoğun ilgi gördü.  

Ücretsiz olarak gerçekleştirilen atölyede "Şiir nedir?" sorusundan hareketle şiirin ortaya çıkışı ve günümüze kadar olan dönemleri ele alındı. Türk şiirinin temel akımlarının örneklerle incelendiği atölyede, şiir çevirisinin sunduğu imkânlar ve imkânsızlıklar tartışıldı. Türkiye'de tam anlamıyla bir şiir eleştirisinden bahsetmenin güç olduğunu söyleyen Turgay Fişekçi, bugüne kadar Türk şiirine katkı sunan eleştirmenleri, yazı örnekleriyle birlikte paylaştı.
Türk şiirinin geçirdiği dönemlerin zamanın politik atmosferinden ayrı düşünülemeyeceğini aktaran Fişekçi, günümüz şiirinin temel sorunları hakkında görüşlerine de yer verdi. Turgay Fişekçi, Şiir Atölyesi’ne katılanların yazdıkları şiirleri de okuyarak tek tek değerlendirdi. Atölyenin sonunda Nilüfer Belediyesi Meclis Üyesi Aysel Okumuş, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey adına Turgay Fişekçi’ye teşekkür etti.