haber

Türk mühendisler bisiklet tasarımlarını Başkan Bozbey’e tanıttı

İnovatif çalışmaya imza atarak elektrikli bisiklet ve herhangi bir bisikleti elektrikli bisiklete dönüştüren kit tasarlayan iki Türk mühendis, bisiklet kullanımını teşvik için önemli çalışmalara imza atan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i makamında ziyaret etti. Kendi tasarladıkları bisiklet ve kit sayesinde normal bisikleti elektrikli bisiklete dönüştürdükleri bisikletle Halk Evi’ne gelen Makine Mühendisi Bora Urş ve Endüstri Mühendisi Alkın Yurtkuran, ürünleri Başkan Mustafa Bozbey’e tanıttı.


Elektrikli bisiklet tasarımının yüzde 80’inin kendilerine ait olduğunu belirten Makine Mühendisi Bora Urş, özellikleri hakkında bilgi verdi. Bisikletin katlanabilir özelliği sayesinde son derece kullanışlı olduğunu belirten Urş, “Bisiklet, Türkiye’deki bisikletlerden farklı bir yapıya sahip. Pili son derece kaliteli ve kadronun içinde. Bin tam dolum bakım gerektirmez. Günlük ulaşımda, her yerde kullanılabilecek şekilde. Aracınızın bagajına rahatlıkla sığdırabilirsiniz. 220w olan her yerde şarj edilebilir. Şarj süresi yaklaşık 4 saat sürüyor. Bir tam dolu şarjla yaklaşık 70 km mesafe gidilebiliyor. Üzerindeki USB çıkışları sayesinde bisikleti aynı zamanda bir şarj aleti olarak da kullanabilme imkanınız var. Hızlı şarj gibi opsiyonları da var” dedi.


Bisiklet kiti sayesinde de, her türlü bisikleti elektrikli bisiklete dönüştürebildiklerini ifade eden Urş, “Bir tam dolu şarjla yaklaşık 100 km mesafe gidilebiliyor. Bisiklet sınıfında olduğu için herhangi bir vergiye tabi değil. Bu yüzden yasal olan 25 km hızla sınırlı” şeklinde konuştu. Urş, bisiklet ve kitleri, mart ayından itibaren online satış sitesi üzerinden satışa sunacaklarını belirtti.


Nilüfer Belediyesi olarak dünyanın en çevreci ulaşım aracı olan bisiklete büyük önem verdiklerini belirten Başkan Mustafa Bozbey de, bu anlayışla bisikletli zabıta ekibini Türkiye’de ilk kez kendilerinin oluşturduklarını ifade etti. Kentin çeşitli noktalarında bisiklet istasyonları kurduklarını dile getiren Başkan Mustafa Bozbey, elektrikli bisikletleri, hem istasyonlarda hem de zabıta ekiplerinde değerlendirebileceklerini söyledi. Başkan Mustafa Bozbey, çalışmalarından dolayı Bora Urş ve Alkın Yurtkuran’ı kutladı.