haber

Türk okçuluğu Nilüfer’de canlanıyor

Nilüfer Belediyesi’nin desteğiyle Bursa’da bir ilk gerçekleştirildi. Geleneksel Türk Okçuluğu Federasyonu ve Kemankeş Geleneksel Türk Okçuluk Derneği işbirliğiyle Nilüfer’de Geleneksel Türk Okçuluk Kursu açıldı. Kursta toplam 300 kişi 5 dönemde eğitim alacak. Engelli kursiyerlerin de aralarında bulunduğu Türkiye’nin en uzun soluklu ve geniş katılımlı kursu ilk mezunlarını verdi. İki ay boyunca 4 eğitmenden Yüzüncü Yıl Spor ve Gençlik Merkezi’nde eğitim alan ilk dönem kursiyerlerinden 64’ü sertifika almaya hak kazandı.

Sertifika törenine Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Belediyespor Başkanı Ali Karamık ve çok sayıda sporsever katıldı. Ata sporu olan okçuluk kursuna yoğun katılımdan dolayı memnuniyetini dile getiren Başkan Bozbey, “Sporun kenti Nilüfer’de ata sporu olan güreş ve rahvan at yarışlarını yıllardır düzenliyoruz. Okçuluk da bir ata sporudur ve ona da destek vermeye devam edeceğiz. Bizler ata sporumuzu günümüze taşıyan ve gelecek yıllara taşıyacak olan organizasyonlara imza atmayı aynı zamanda yeni spor dallarını Nilüferlilerle buluşturmayı hedefliyoruz,” diye konuştu.

 

Herkes spor yapmalı

Okçuluk alanında da bundan sonra yarışmalar düzenleneceğini belirten Bozbey, “Gördüğüm kadarıyla büyük bir heyecan ve heves var. Nilüfer’de herkesin spor yapmasına olanak sağlamayı arzu ediyoruz. Bizler bu konuda gereken desteği her zaman vermeye hazırız. Geleneksel sporlarımızı unutmamamız, bu sporlara alan açarak vatandaşlarımızla buluşturmamız gerekiyor. Bunu yapmak hepimizin sorumluluğu olmalı. Geçmişi unutmazsak, geleceği iyi düzenleriz. Türk Okçuluk Federasyonu’na, Kemankeş Geleneksel Türk Okçuluk Derneği’ne, eğitmenlerimiz Talat Sünnetçioğlu, Sertaç Burak Kır ve ekibine teşekkür ediyorum,” ifadelerini kullandı.

 

Konuşmanın ardından Başkan Bozbey ve Nilüfer Belediyespor Başkanı Ali Karamık, Oba Başı olmaya hak kazanan 3 kursiyer ile diğer kursiyerlere sertifikalarını verdi. Bozbey, eğitmenlere de plaketle teşekkür etti.

 

Tören sonunda ok atan Başkan Bozbey isabetli atışları ile katılımcılardan alkış aldı. Eğitmenlerden Talat Sünnetçioğlu da Kemankeş Geleneksel Türk Okçuluk Derneği adına Başkan Bozbey’e üzerinde adı yazılı oklar hediye etti.