haber

Türkiye şampiyonluğu kupasını Bozbey’e getirdiler

2014-2015 İşitme Engelli Okullar Spor Oyunları Türkiye müsabakalarına katılan Bursa Duyum İşitme Engelliler Ortaokulu öğrencileri üstün başarı göstererek basketbol ve atletizmin her dalında Türkiye birincisi oldu.

 

Aksaray’da düzenlenen müsabakalara katılan Duyum İşitme Engelliler Ortaokulu Basketbol Kız Takımı, Türkiye şampiyonu oldu. Bursa’yı en iyi şekilde temsil eden öğrenciler atletizm branşında da katıldıkları 8 dalda birinci olarak Türkiye şampiyonluğuna ulaştı. Basketbol ve atletizm branşlarında Güleser Kurdaş, Yonca Çoban, Melike Aksoy, Dilek Köse, Gözdenur Örencik, Neşe Yüksel, Çağla Yurdacan, Aslıhan Kurşun ve Handan Çakar performanslarıyla göz doldurdu.

 

Aksaray’da düzenlenen müsabakalardan kupalar kazanarak Bursa’ya dönen öğrenciler sevinçlerini Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ile paylaştı. Sporcuların başarısında katkısı bulunan Beden Eğitimi Öğretmeni Mine Özdemir, Matematik Öğretmeni Metin Yazıcı, Özel Eğitim Sınıf Öğretmeni İlker Doğru, Müberra Arslan ve Hatice Yarıcı’nın da yer aldığı ziyarette öğrenciler basketbol ve atletizmin tüm branşlarında kazandıkları birincilik kupasını Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e verdi. Sporcuları Nilüfer Belediyesi Halk Evi’nde bulunan makamında kabul eden Başkan Bozbey, öğrencilerle gurur duyduğunu dile getirdi.

 

“Her işin başı eğitim”

Bozbey, “Başarılı çocuklarımız bizleri gururlandırdı. Her işin başı sağlık biye bir tabir var ama her işin başı eğitim. Eğitimli insan ancak sağlığını koruyabilir. Biz de insana verdiğimiz değerlerden dolayı da eğitimi birinci sırada tutuyoruz. Bunları yaptığımız takdirde gençlerimizin, çocuklarımızın ve her yaştan insanımızın geleceğe daha güvenle bakmasını sağlamış oluyoruz. Biz eğitime bütçe ayırmazsak sadece bina yapsak, eğitime destek vermediğimiz için o binayı kim dolduracak” diye kaydetti.

 

Okullarda kültürel ve sanatsal eğitimlere yönelik yıllar önce verdikleri desteklerin meyvelerini aldıklarını belirten Bozbey, “Özellikle müzikle ilgili eğitimler yaptık, diğer sanatsal eğitimler yaptık. ‘Biz sanatçı yetirmiyoruz, biz iyi bir dinleyici kitlesi yetiştiriyoruz’ dediğimde pek anlaşılmamıştı. Ama şimdi Nilüfer Belediyesi’nin hangi etkinliği olursa olsun tamamı doluyor. Sebebi 15-16 yıl önce başlamış olduğumuz bu eğitimlerdi. O çocuklar o gün 8-9 yaşlarındaydı bugün 20’li yaşlarda ve etkinliklerimizde yer alıyorlar. Biz eğitime destek verdiğimiz için mutluyuz” şeklinde konuştu.

 

Öğrencilerle birlikte Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i ziyaret eden Okul Müdürü Türkan Caner, öğrencilerin Bursa’yı ve Nilüfer’i en iyi şekilde temsil ettiklerini söyleyerek desteklerinden dolayı Bozbey’e teşekkür etti.