Ürettikleri ürünlerle yaratıcılıklarını ortaya koydular

Engelli katılımcıların yıl boyu atölye çalışmalarında ürettiği ürünlerin yer aldığı sergi büyük beğeni kazandı. Konak Kültürevi sergi salonunda görücüye çıkan el emeği ürünler ebru sanatından, ahşap boyamaya, atık materyallerden üretilen dekoratif eşyalara, takı, keçe ve Hacivat ve Karagöz tasvirlerine dek uzanan geniş bir yelpazedeki çeşitliliği ile engellilerin yaratıcı dünyasını ortaya koydu.

Sergi, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve Sosyal İşler Müdürü Gül Günaydın tarafından açıldı. Sergi hakkında bilgi veren Nilüfer Belediyesi Engelliler Birim Sorumlusu Nilgün Gülay, “Çeşitli yaş aralığındaki engelli kursiyerlerin, Bizim Ev atölyelerinde deneyimli eğitmenlerden aldıkları eğitimler sonunda ortaya koyduğu bu ürünler, sergimize gelen insanların, aslında engellilerin de ortaya çok güzel şeyler çıkarabileceklerini görmelerini sağladı,” dedi.

Aynı zamanda bir sosyal sorumluluk projesi olan sergiden elde edilecek gelir ise ihtiyaç sahibi engelliler için harcanacak.