haber

Usta Yazar Kavukçu’yla keyifli söyleşi

  
Usta Yazar Cemil Kavukçu Nilüfer Akkılıç Kütüphanesi'nin konuğu oldu. Nilüfer Belediyesi Nilüfer Kütüphane Birimi tarafından iki oturum halinde düzenlenen söyleşide çocuk, genç ve yetişkin okurlarıyla buluşan Yazar Cemil Kavukçu,16 okuldan yaklaşık 700 öğrenciyle bir araya geldi. "Bir Öykü Yazalım Mı?" ve "Yeşilcik" isimli kitaplarını anlatan, çocukların yazma eylemine ve yazarlığa dair sorularını yanıtlayan Kavukçu, söyleşiden kendisinin de oldukça etkilendiğini belirtti.


Yazarlığa paylaşmak amacı ile adım attığını ve ilk öyküsünü 30 yaşında yayınladığını söyleyen Kavukçu, çocuklara yönelik kaleme aldığı “Yeşilcik” ve “Bir Öykü Yazalım Mı?” adlı kitaplarını Bursa’nın Karaağaç Köyü’nde geçen olaylardan esinlenerek oluşturduğunu anlatarak, kendisini merakla dinleyen okurlarına bol bol yazı yazmaları tavsiyesinde bulundu. Söyleşinin ardından ise ünlü yazar, çocuk okurları için kitap imzaladı.  
Cemil Kavukçu, 1951 yılında İnegöl'de doğdu.1976 yılında İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü'nü bitirdi. Öyküleri, 1980 yılından bu yana çeşitli dergilerde yayımlandı. Patika adlı yapıtıyla 1987 yılında Yaşar Nabi Nayır Öykü Ödülü'nü ve 1996 yılında Uzak Noktalara Doğru adlı öykü kitabıyla Sait Faik Hikaye Armağanı'nı kazandı.